Login en profiteer van extra voordeel
  • Dona Paula Estate Sauvignon Blanc

Dona Paula Estate Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i

Dona Paula Estate Sauvignon Blanc

Dona Paula Estate Sauvignon Blanc is licht geel van kleur en heeft een intens aroma van rijpe limoen, grapefruit en een hint van munt. De wijn is erg fris qua smaak en je proeft kruisbes, verse limoen en grapefruit. Een echte verfrissende en dorstlessende witte wijn mooi in balans met frisse zuren en een lange afdronk. Een bijzonder aangename wijn deze Dona Paula Estate Sauvignon Blanc en tevens vegan gecertificeerd.

Sauvignon Blanc uit Uco Valley

De druiven voor deze Dona Paula Estate Sauvignon Blanc zijn afkomstig van 2 wijngaarden. De hoog gelegen (1350 meter) Alluvia wijngaarde met een zanderig lemen bodem met stenen en een hoog kalkgehalte. En de Los Cerezos wijngaarde, gelegen op 1000 meter hoogte met leem en een calciumcarbonaatlaag. Hierbij genieten de druiven in deze wijngaarden van warme dagen en koele nachten voor een optimale aroma ontwikkeling. De druiven worden vroeg in de ochtend met de hand geplukt waarna ze in de winery voorzichtig ontsteeld en zacht geperst worden. Vervolgens wordt een bijzondere maceratie uitgevoerd om het raskarakter van de schil over te brengen op de most. De fermentatie vindt plaats bij lage temperaturen, tussen 12 en 15°C, in roestvrijstalen tanks, om de primaire aroma's te behouden.

Frisse Argentijnse Sauvingnon Blanc bestellen

Deze frisse wijn vraagt om frisse gerechten. Maak een salade met knapperige paprika en garnalen. De wijn past erg goed bij frisse vegetarische gerechten. Maar ook bij ziltige gerechten met schaal- en schelpdieren past deze wijn goed. Bijvoorbeeld mosselen met zeekraal. Wil je van deze frisse sauvignon blanc thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen. Na bestellen zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Paula Estate Sauvignon Blanc te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Doña Paula
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Dona Paula

Dona Paula, in Mendoza opgericht in 1997, is een echte Argentijnse Estate-wijnmakerij, daar alle wijnen die men maakt afkomstig zijn van druiven uit eigen wijngaarden. Dona Paula heeft momenteel 703 hectare wijngaarden in de beste gebieden van Mendoza. Per locatie hebben ze uitgebreid onderzoek gedaan naar de klimaat en bodem. Door dit uitgebreid in kaart te brengen hebben ze de perfecte basis gecreëerd voor de wijnranken en weten ze precies welke druivensoort waar het beste tot zijn recht komt. De gunstige liggingen en de zorgvuldige verzorging leveren ze een unieke kwaliteit aan druiven. Hierdoor hebben de wijnen van Dona Paula een eigen stijl die de duidelijkste uitdrukking van elk terroir laat zien en zijn ze tevens vegan gecertificeerd.

Misschien ook interessant