Mendoza wijnen

Argentinië kent eigenlijk pas sinds de jaren negentig wijnexport van formaat, maar in die relatief korte periode heeft het land een goede reputatie opgebouwd. De belangrijkste wijnstreek in Argentinië is Mendoza, bijna duizend kilometer van Buenos Aires en gelegen aan de voet van de Andes.

Wijnregio’s in Mendoza

Mendoza bestaat uit vijf regio’s, namelijk: Noord Mendoza, Mendoza Valley, Uco Valley, Oost Mendoza en Zuid Mendoza. Van deze vijf is de Mendoza Valley het meest geschikte gebied voor wijnbouw, en dan in het bijzonder de Lujan de Cuvo. In dit gebied wordt fantastische wijn gemaakt: het is niet voor niets één van de weinige gebieden in Argentinië met een DO-status.

Vind uw wijn

 • Portillo Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    8,95 p.st.
 • Portillo Dulce Natural Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    8,95 p.st.
 • Salentein Selection Sauvignon Blanc
  ACTIE
  14,95 p.st. 11,66 p.st.
 • Salentein Sauvignon Blanc Geschenk
  ACTIE
  15,95 p.st. 12,99 p.st.

Druivenrassen Mendoza

In Mendoza worden diverse druivenrassen geteeld. De Malbec is het meest geteelde ras, maar ook de Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Pedro Ximénez komen er veel voor. De verdeling tussen rode en witte wijnen is ongeveer 50/50. Bijzonder aan Mendoza is dat er een grote afwisseling in klimaten en bodemsoorten is – soms zelfs binnen één wijnbedrijf. Dat zorgt weer voor een brede diversiteit aan wijnen. Ook de hoogte van de wijngaarden varieert, van zo’n 600 meter tot wel 1500 meter.

Verscheidenheid aan wijnen uit Mendoza

Bij Flesjewijn.com heeft u de keuze uit een rijk assortiment Argentijnse wijnen uit Mendoza, zoals de wijnen van het vermaarde wijnhuis Salentein. Maar u vindt bij ons ook wijnen van andere wijnhuizen in deze veelzijdige streek. Laat u verrassen door de verscheidenheid aan smaken en aroma’s van onze wijnen uit Mendoza.