De lekkerste dessertwijn

De lekkerste dessertwijn

De lekkerste dessertwijn

Tijdens de feestmaand december drinken we vaak een wat luxere wijn. Zeker tijdens kerst stemmen de meeste mensen hun wijn zorgvuldig af op het diner dat wordt geserveerd. Daarbij wordt vaak het dessert over het hoofd gezien. Jammer, want ook bij het dessert kan de juiste wijn nét dat beetje extra geven. 

Heeft u geen zijn om met kerst uren in de keuken te staan voor het dessert? Goed nieuws: dat hoeft helemaal niet! U kunt het ook gezellig maken met een kaasplankje, met wat lekkere chocolade én een fijn glaasje wijn erbij. De ultieme klassieker als het gaat om dessertwijn is natuurlijk de rode port, waarvan Graham’s één van de bekendste is. Dit merk heeft onder meer kleine flesjes port, die heel vrolijk staan op de kersttafel. Zo kunt u verschillende smaken afwisselen. Bij chocolade en rood fruit is de wijn Domaine Cazes Rivesaltes Grenat Rouge een echte aanrader. 

Dessertwijn als aperitief of bij desserts

Sommige wijnen zijn zo veelzijdig dat u ze zowel als aperitief als dessert kunt gebruiken. Bijvoorbeeld de Moscato van Zagara. Deze wijn lijkt een beetje mousserend te zijn, wat hem geschikt maakt als feestelijk aperitief. Hij komt echter ook goed tot z’n recht bij een fruitig dessert, met name in combinatie met sinaasappel. Bijvoorbeeld in combinatie met een crêpe Suzette. Ook Ouma se Wyn van Weltevrede, een Zuid-Afrikaans wijnhuis, past daar trouwens perfect bij.

Inspiratie desserts en bijpassende wijn

Wilt u nog meer inspiratie voor lekkere desserts en bent u op zoek naar de lekkerste dessertwijn? Op onze site vindt u niet alleen combinatietips, maar ook recepten met bijbehorend wijnadvies. Bijvoorbeeld van crème caramel, panna cotta, warme chocoladesoufflé of smeltende chocoladecakejes. Wilt u graag een persoonlijk wijnadvies bij uw kerstdiner of dessert? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het uitkiezen van de perfecte dessertwijn