Dessertwijn

Dat ieder gerecht zo zijn eigen perfecte partner in de vorm van wijn heeft, is bekend. Het maken van de juiste wijn-spijscombinatie is voor veel wijnliefhebbers een ware sport! Vaak beperkt men zich echter tot het voor- en het hoofdgerecht. Zonde. Want ook op het gebied van dessertwijn zijn veel goede combinaties te maken! Daarom zijn wij een groot liefbhebber van dessertwijn. Want alleen al de aroma's laten het water in je mond lopen. En dan die heerlijke explosie van smaak. Daar worden wij echt blij van.

lees meer

Dessertwijn proeven

Vaak zeggen mensen dat ze niet van zoete wijn houden. Maar dessertwijn is wel wat meer dan alleen zoet, en veel van onze klanten zijn dan ook helemaal om na het proeven van een Rivesaltes Grenat met 'n stukje chocolade of Portillo Dulce Sauvignon blanc bij een kaasplankje met zachte wit schimmel kazen als Brie of Camenbert! Dessertwijn wordt dan ook steeds vaker gedronken, en niet alleen bij het dessert.

Passend wijnadvies dessertwijn

Er zijn veel soorten dessertwijn die ieder op zich weer goed bij een ander soort gerecht passen. Denk aan dessertwijn bij ganzelever, gevogelte, (schimmel) kaas, chocolade, desserts en exotisch fruit. We geven je graag advies over onze dessertwijnen en indien gewenst met lekkere wijn- spijs suggesties.

Dessertwijn assortiment

 • Reinhardt Fuchs Bereich Bernkastel
    5,65 p.st.
 • Portillo Dulce Natural Sauvignon Blanc
  ACTIE
  9,25 p.st. 6,99 p.st.
 • Corte Dei Rovi Moscato Spumante
    7,95 p.st.
 • Font Sante - Muscat de Beaumes-de-Venise 37.5 cl
    9,95 p.st.
 • El Candado Pedro Ximenez Valdespino 37.5 cl
    9,95 p.st.
 • Casa Silva Late Harvest
  Login en profiteer van extra voordeel
    11,75 p.st.
 • Weltevrede - Heritage Wines - Ouma Se Wyn
    11,95 p.st.
 • Weltevrede - Heritage Wines - Oupa Se Wyn
    11,95 p.st.
 • Errázuriz Sauvignon Blanc Late Harvest
  Login en profiteer van extra voordeel
    11,95 p.st.
 • Domaine Cazes Rivesaltes Grenat Rouge
  Login en profiteer van extra voordeel
    13,95 p.st.
 • Domaine Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    13,95 p.st.
 • Zagara Moscato d'Asti
    14,95 p.st.
 • El Candado Pedro Ximenez Valdespino
    15,95 p.st.
 • Domaine Cazes Rivesaltes Ambré - Vin Biodynamique
  Login en profiteer van extra voordeel
    16,95 p.st.
 • Domaine Tariquet Dernières Grives Petit Manseng
    19,95 p.st.
 • Fratelli Giuliari Recioto della Valpolicella
    32,95 p.st.

Wijn bij het dessert

Een dessertwijn is vaak lekker zoetig van smaak, en past veelal bij een dessert omdat dit vaak ook zoet is. Dessertwijnen hebben dan ook regelmatig aroma’s die lijken op het dessert waarmee ze gecombineerd worden: chocolade en fruit, bijvoorbeeld. Met een goed gekozen dessertwijn maakt u het nagerecht helemaal compleet!

Zoete dessertwijn

Er zijn tal van druivensoorten waarvan zoete dessertwijn gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld de bij iedereen bekende Muskaatdruif of de Gewurztraminer. Maar wist u dat er ook zoete dessertwijn gemaakt kan worden van druivensoorten die u wellicht eerder met drogere wijn associeert? Er zijn bijvoorbeeld heerlijke dessertwijnen waarin Chardonnay- of Sauvignon Blanc-druiven zijn verwerkt. Andere druivensoorten die in dessertwijn te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld Viognier of de Semillion.  

Sherry als dessertwijn

Een dessertwijn die bij veel mensen geliefd is, is sherry. Bij Flesjewijn.com vindt u bijvoorbeeld sherry van het druivenras Pedro Ximenez, ook wel PX genoemd door de kenners. Met zijn aroma’s van cacao, chocolade, rozijnen en gebrande koffie smaken deze dessertwijnen verrukkelijk bij desserts waarin mokka of chocolade verwerkt is!

Bestel dessertwijn online

Zoekt een wijn die past bij uw dessert? Dan vindt u bij Flesjewijn.com zeker wat u zoekt. Op deze pagina ziet u ons assortiment dessertwijnen en zoals u ziet, zijn er veel wijnen om uit te kiezen. We kunnen u ook helpen bij het uitzoeken van de juiste wijn bij uw kaasplankje of bij uw mousse, ijs, taart of ander dessert. U bestelt uw dessertwijn vervolgens eenvoudig online en wij zorgen ervoor dat u hem snel in huis hebt. Bij iedere bestelling spaart u WijnSpaarpunten die u kunt inwisselen bij een volgende bestelling en bestelt u voor meer dan € 50, dan is de verzending kosteloos. Bestel dus snel uw dessertwijn online bij Flesjewijn.com en geniet van heerlijke wijn!