Login en profiteer van extra voordeel
  • Bellingham Homestead Shiraz

Bellingham Homestead Shiraz

Rode wijn uit  Coastal RegionZuid Afrika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i

Bellingham Homestead Shiraz

Bellingham Homestead Shiraz is een krachtige stevige rode wijn. Intens donkere robijn kleur met aroma's vol pruimen, zwarte bessen een pepertje en een hint van donkere chocolade. De smaak is vol en barst van het zwarte fruit met viooltjes een pepertje en kruidigheid. Warme stevige wijn met frisse zuren in de finale. Stevige jongen deze Bellingham Homestead Shiraz!

Zuid-Afrikaanse Shiraz

Bellingham was het eerste bedrijf in Zuid-Afrika dat ging werken met shiraz. Het heeft met deze druivensoort de toon gezet en hierdoor een traditie hoog te houden. De shiraz voor deze wijn staat aangeplant op de noordelijke en oostelijke uitlopers van de Simonsberg, aan de kant van Paarl. De bodem bestaat uit verweerd graniet is ideaal voor het maken van top-kwaliteit Shiraz wijnen. 

Shiraz met 12 maanden houtrijping

De Shiraz druiven Bellingham Homestead Shiraz worden begin maart met de hand geplukt. Na binnenkomst vindt een langzame gisting plaats op de schillen, waarbij de kap regelmatig wordt gebroken om de wijn een mooie kleur te geven. Daarna volgt een malolactische gisting en verdere rijping van 12 maanden in gebruikte Franse eiken vaten om de wijn mooi af te ronden.

Wijn- en Spijscombinatie bij Bellingham Homestead Shiraz

Deze Zuid-Afrikaanse Shiraz is mooi bij gegrilde ribeye of ossenhaas met gerookte paprika, stoofschotels met rundvlees, een lekker wildgerecht, zoals haas of wilde eend. Kaas tip: pittige oudere kazen met kletzenbrood. Ideale serveertemperatuur 15-17 graden.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Syrah - Shiraz
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Coastal Region
Paarl
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheid5-7 jaar
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bellingham

Gelegen in de betoverend mooie Franschhoek Vallei, aan de voet van het Groot Drakenstein Gebergte, ligt het landgoed Bellingham. Meer dan 350 jaar geleden kregen Franse Hugenoten toestemming om zich op deze plek te vestigen. Zij brachten hun Franse savoir faire op het gebied van wijnmaken en gastronomie mee naar Franschhoek. Hiermee werd de basis gelegd voor de grote reputatie die door de wijnen uit deze gebieden in de loop van meer dan drie eeuwen werd verworven. Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika.

Misschien ook interessant