Login en profiteer van extra voordeel
  • Bellingham Homestead Shiraz

Bellingham Homestead Shiraz

Rode wijn uit  Coastal RegionZuid Afrika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 36 Spaarpunten i

Bellingham Homestead Shiraz

Bellingham Homestead Shiraz is een krachtige stevige rode wijn. Intens donkere robijn kleur met aroma's vol pruimen, zwarte bessen een pepertje en een hint van donkere chocolade. De smaak is vol en barst van het zwarte fruit met viooltjes een pepertje en kruidigheid. Warme stevige wijn met frisse zuren in de finale. Stevige jongen deze Bellingham Homestead Shiraz!

Zuid-Afrikaanse Shiraz

Bellingham was het eerste bedrijf in Zuid-Afrika dat ging werken met shiraz. Het heeft met deze druivensoort de toon gezet en hierdoor een traditie hoog te houden. De shiraz voor deze wijn staat aangeplant op de noordelijke en oostelijke uitlopers van de Simonsberg, aan de kant van Paarl. De bodem bestaat uit verweerd graniet is ideaal voor het maken van top-kwaliteit Shiraz wijnen. 

Shiraz met 12 maanden houtrijping

De Shiraz druiven Bellingham Homestead Shiraz worden begin maart met de hand geplukt. Na binnenkomst vindt een langzame gisting plaats op de schillen, waarbij de kap regelmatig wordt gebroken om de wijn een mooie kleur te geven. Daarna volgt een malolactische gisting en verdere rijping van 12 maanden in gebruikte Franse eiken vaten om de wijn mooi af te ronden.

Wijn- en Spijscombinatie bij Bellingham Homestead Shiraz

Deze Zuid-Afrikaanse Shiraz is mooi bij gegrilde ribeye of ossenhaas met gerookte paprika, stoofschotels met rundvlees, een lekker wildgerecht, zoals haas of wilde eend. Kaas tip: pittige oudere kazen met kletzenbrood. Ideale serveertemperatuur 15-17 graden.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Syrah - Shiraz
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Coastal Region
Paarl
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheid5-7 jaar
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bellingham

Exclusief en Zuid-Afrikaans, dat zijn de wijnen van wijnhuis Bellingham. We zijn dan ook super blij dat we de wijnen van dit mooie wijnhuis mogen verkopen!  Deze Bellingham wijnen zijn voor fijnproevers en gastronomische wijnliefhebbers een echte verrijking van ons assortiment. 

Smaakvolle wijnen

Hier vindt u wijnen uit de Tree-, Homestead- en Bernard-series van Bellingham. De wijnen van de Tree serie zijn vernoemd naar naar de historische bomen die in de prachtige tuin van het Bellingham landhuis staan.De Homestead-wijnen zijn genoemd naar de ‘homestead’ in de Franschhoek Valley waar het voor Bellingham allemaal begon. Hier werden de bijzondere wijnconcepten van Bellingham ontwikkeld en dat zien we terug in de bijzondere wijnen uit de Homestead-serie. De Bernard-serie is genoemd naar Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar'. Hij was namelijk niet tevreden tot de wijn helemaal perfect was. En dat proeft u nu nog steeds terug in de verfijnde wijnen uit de Bernard-serie. 

Misschien ook interessant