Champagne: van troebel goedje naar koningsdrank

Champagne: van troebel goedje naar koningsdrank

De eerste geproduceerde Champagne was troebel, bleekroze en had geen bubbels. Toch was het mateloos populair onder de Franse bourgeoisie. Een beroemde en beruchte liefhebber: Koning Lodewijk XIV. 

Feest? Champagne!
De mousserende Champagne die we nu nuttigen bij speciale gelegenheden, werd vooral populair onder het bewind van Napoleon Bonaparte en later tijdens de Belle Epoque, tussen 1870 en 1914 toen Frankrijk floreerde en niks te gek was. De Champagne vloeide rijkelijk tijdens de uitbundige feesten. Zo kan ook onze associatie met heugelijke momenten waarbij Champagne wordt gedronken worden verklaard!

Daarnaast zijn Engelsen Champagne liefhebbers ten top!

De unieke Champagne van Pol Roger vond zijn weg ook naar overzeese gebieden en valt met name in het in het Verenigd Koninkrijk in de smaak. De Engelsen drinken dus gelukkig niet alleen maar pints! Winston Churchill was wellicht de bekendste Engelsman die meer dan gecharmeerd was van de Champagnes van het Franse huis. Tijdens één van zijn staatsbezoeken aan de Verenigde Staten van Amerika, ten tijde van de drooglegging, liet hij zich op doktersadvies als één van de weinigen de Champagne rijkelijk smaken. De voorgeschreven hoeveelheid? Zoveel als nodig was om depressies te verdrijven en een goed gemoed te doen verschijnen. Pol Roger Champagne is een goede bekende van de Britse Koninklijke familie: De Pol Roger Brut Reservé werd in 2011 bijvoorbeeld geschonken tijdens de receptie bij het huwelijk van Prins William, Duke of Cambridge, en zijn Lady Catherine Middleton.

Nu hoef je gelukkig geen royalty of koning te zijn om te genieten van Champagne. Wij mogen het ook graag drinken en dat gebeurt niet alleen met een "speciale" gebeurtenis!


Wijnadvies

Pol Roger Brut Reserve Champagne
Frankrijk | Champagne | Pol Roger
52,50

Verkennen