Argentijnse witte wijnen

Misschien heeft u nog niet vaak Argentijnse wijn gedronken. Niet zo gek, want zo’n 75% van de wijn die in Argentinië gemaakt wordt, is bestemd voor de binnenlandse productie. Maar dat betekent niet dat de Argentijnse wijnen niet de moeite waard zijn. Sterker nog: er komen bijzonder lekkere witte wijnen uit Argentinië!

Vind uw wijn

Wijnregio’s in Argentinië

De bekendste wijnregio in Argentinië is de Mendoza. Hier wordt driekwart van de Argentijnse wijn gemaakt. De ligging van de wijngaarden is in Argentinië vaak optimaal: ze liggen gemiddeld zo’n 900 meter boven zeeniveau – en soms zelfs ruim 3000 meter. Daardoor krijgen de druiven overdag veel zon en warmte en koelt het ’s nachts goed af. Daardoor is het heel eenvoudig om goede druiven te telen voor witte wijn. 

Witte wijn uit Argentinië

Er zijn in Argentinië meer dan honderd druivenrassen uit Europa aangeplant; de keuze is dus reuze. Maar de meest aangeplante witte wijndruif is de Pedro Giménez. Ook de Torrontés is typisch Argentijns en levert lekker soepele wijnen op. Natuurlijk is ook de Chardonnay in Argentinië te vinden. En vergeet de Chenin Blanc en de en de Sauvignon Blanc niet – ook deze druiven gedijen perfect in de uitgestrekte Argentijnse wijngaarden. 

Koop Argentijnse witte wijn online

Wilt u ontdekken hoe veelzijdig Argentijnse witte wijn kan zijn? Bekijk hier ons aanbod witte wijn uit Argentinië. Bestellen is eenvoudig, veilig en snel. We zorgen ervoor dat u al binnen enkele dagen kunt genieten van uw Argentijnse witte wijn. Wie weet, zit uw nieuwe favoriete wijnhuis er wel bij!