Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine Gayda Flying Solo Blanc

Domaine Gayda Flying Solo Blanc

Witte wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Domaine Gayda Flying Solo Blanc

Domaine Gayda Flying Solo Blanc is een aromatische witte wijn van Grenache en Viognier druiven. Deze fruitige wijn heeft een heerlijk fris aroma met citrus tonen en is rijk, rond en fruitig van smaak met een mooie frisse balans.

Flying Solo witte wijn

Domaine Gayda Flying Solo Blanc maakt deel uit van de Flying Solo serie wijnen waarbij de typische mediterraanse druivensoort Grenache centraal staat. De Grenach druif wordt voor de Domaine Gayda Flying Solo Blanc geblend met Viognier. De Flying Solo serie eert de pionerende piloten van het beroemde "Aeropostale" die hun leven riskeerden bij het bezorgen van de post in de 1920'er jaren. Ze vlogen van Frankrijk naar Barcelona, Noord Afrika en Zuid Amerika. Deze onverschrokken piloten vlogen alleen (Solo) en gebruikte de "Boom van Moscou" (L'arbre de Moscou) als herkenningspunt om hun vliegrichting te kunnen bepalen. 

Witte Vegan huiswijn

Domaine Gayda Flying Solo Blanc is een witte vegan friendly wijn van 85% Grenache Blanc en 15% Viognier. Door de koude fermentatie en het rijpen op de moer is deze wijn aromatisch, fruitig en gevuld met citrus tonen. Een echte allemans vriend!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Domaine Gayda
Druivensoort Grenache
Viognier
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Gayda

Domaine Gayda ligt in de Languedoc aan de voet van de Pyreneeën, 25km zuid-west van Carcassonne, in het dorp Brugairolles. De eigenaren Tim Ford en Anthony Record hebben met de wijnmaker Vincent Chansault de krachten gebundeld om in 2004 een nieuwe wijnmakerij te bouwen. In deze wijnmakerij vind je de meest geavanceerde apparatuur, maar er wordt op een traditionele wijze en met grote zorg wijn geproduceerd. 

Bij Domaine Gayda heeft men passie voor traditionele druivenrassen, die zo natuurlijk mogelijk verbouwd worden in vele verschillende wijngaarden. Men oogst uitsluitend handmatig. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de rendementen worden lager dan gemiddeld gehouden ten gunste van de kwaliteit. 

De "4 terroirs" van Domaine Gayda

Domaine Gayda is meer dan alleen de wijnstokken rond de wijnmakerij. De wijngaarden verspreiden zich over de Languedoc en profiteren van de ongelooflijke "terroirs" van de regio. Van kalksteen tot graniet, van leisteen tot zandsteen, elk bodemtype draagt bij aan het specifieke karakter dat Domaine Gayda zoekt in de unieke diversiteit van dit prachtige landschap.

Misschien ook interessant