Login en profiteer van extra voordeel
  • Château Cavalier Côtes de Provence Cuvée Marafiance Rosé

Château Cavalier Côtes de Provence Cuvée Marafiance Rosé

Rosé wijn uit  ProvenceFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 243 Spaarpunten i

medaille d'or concours general agricole voor Cht Cavalier cotes de provence cuvee marafiance roseHoe smaakt deze Provence Rosé?90 parker punten voor Chateau Cavalier cotes de provence cuvee marafiance rose

Château Cavalier Côtes de Provence Cuvée Marafiance Rosé heeft een aangenaam fruitig aroma met citrus- en exotisch fruit tonen. De smaak is breed fruitig (kersen, frambozen) met wat provencaalse kruiden een pepertje. Een echte provence rosé, sappig en smaakvol met mooie mineraliteit en zuren. (én meervoudig gouden medaille winnaar)

De blauwe druiven ondergaan een kort contact met de schillen, om de wijn zijn typische, bleekroze kleur te geven. Daarna vindt een gisting plaats op lage temperatuur, om het fruit in de wijn goed te benadrukken.

Gastronomische Provence rosé

In het nieuwe gamma van de rosé-wijnen van Château Cavalier is de cuvée Marafiance bedoeld als een echte gastronomische wijn, dus om te genieten bij de maaltijd. Hij wordt gemaakt op basis van 57% grenache, voor heerlijk fruit en souplesse. Hij wordt aangevuld met 22% syrah, 13% rolle, 3% cinsault, 3% cabernet-sauvignon et 2% sémillon. De rode druiven geven de wijn veel pit, met name de syrah en de cabernet-sauvignon. De witte zorgen voor het versterken van het fruitkarakter en het aroma. In de kelder wil Florent Gaillard de wijn zo puur mogelijk houden. Zijn doel is het karakter van de druiven op een zo natuurlijke manier over te brengen naar de wijn. In de wijn moet je het bijzondere terroir en de kwaliteit van de druiven terug kunnen proeven. Essentieel voor hem is een gisting op lage temperatuur, die nooit boven de 18 graden mag komen, anders zou het ten koste gaan van het fruit in de wijnen. Het resultaat is er naar, een wijn met veel karakter, maar ook met spetterend fruit.

Serveer de Château Cavalier Cuvée Marafiance Rosé: deze gastronomische rosé combineert ideaal met wit vlees, zoals kalfsvlees of kip, maar ook met een mooie salade niçoise of bij gerookte vis, zoals gerookte heilbot of zalm, gebakken gamba's

Awards:

  • 90/100 Robert Parker punten 2020
  • Gold medal van het prestigieuze Concours Général Agricole de Paris 2020
  • 91/100 James Suckling
  • Gold Medal: Concours de Bruxelles 2017
  • Gold Medal: Concours des Vins de Provence 2017

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Château Cavalier
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Cinsault
Grenache
Rolle
Sémillon
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Provence
Kleur Rosé
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Château Cavalier

Château Cavalier is ‘pas’ sinds 2000 verworven door de familie Castel, waarmee het een van de nieuwste aanwinsten is van dit mooie familiebedrijf. Dit domein maakt uitsluitend Provence-rosé van hoge kwaliteit en is aangesloten bij Terra Vitis*.

( In de wijngaarden is het team de afgelopen jaren bezig geweest met herplanten van de stokken en ook in de kelder zijn de nodige investeringen gedaan. Dit om de collega’s op het niveau van kwaliteit voor te kunnen blijven. Château Cavalier ligt in de Var, om precies te zijn, in het dorpje Vidauban, tussen Aix-en-Provence en Nice. Van oudsher was het domein 50 hectare groot. Inmiddels zijn de wijngaarden uitgebreid tot 130 hectare. Daarbij is gekozen voor een hogere plantdichtheid, waarbij ook is gekozen voor een aanpassing van de aangeplante druivenrassen, om meer het accent te leggen op de lokale druiven. De kwaliteit is er alleen maar op vooruit gegaan. Dat is mede te danken aan Florent Gaillard, die sinds 2011 de touwtjes in handen heeft op Château Cavalier. Dat lijkt kort. Toch heeft hij een berg ervaring. Hij werkt al zo’n twintig jaar met rosé uit de Provence. Hij bracht het zelfs tot algemeen manager bij het bekende Domaines Ott, een van de absolute topdomeinen voor rosé in de Provence. Net als veel wijnmakers vindt Florent dat het proces van het maken van kwaliteitswijnen begint in de wijngaard. Daarin wordt hij ondersteund door Jean-Pierre Loubet-Malet, bij Cavalier verantwoordelijk voor het wijngaardbeheer. Een dynamisch duo, waar we nog veel van kunnen verwachten.

Misschien ook interessant