Welke wijn kiezen bij vis?

Welke wijn kiezen bij vis?

Welke wijn kiezen bij vis?

Vis moet zwemmen. Liefst in een heerlijke wijn, die perfect past bij de vissoort in kwestie. Vaak wordt gedacht dat je bij vis alleen witte wijn kan drinken. Niets is echter minder waar. Het hangt alleen af van de vissoort – en natuurlijk van uw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Rode wijn bij vis

Maakt u een mediterraans visrecept met bijvoorbeeld tomaten en zwarte olijven? Dan kan daar natuurlijk perfect een rode wijn bij. Maak het alleen niet te zwaar. Een wat lichtere rode wijn, zoals een Merlot of een Pinot Noir, past prima bij zo’n ‘aangeklede’ vis. 

Licht recept, lichte wijn

Over het algemeen geldt: hoe lichter het recept, hoe lichter de wijn die u erbij serveert. Gaat de vis gemarineerd in wat olie en knoflook op de grill? Kies dan een wat frissere wijn. Een lekkere Chardonnay of een Chenin Blanc past daar perfect bij! 

Grüner Veltliner bij haring

Sommige vissen zijn wat lastiger om te combineren met wijn. Neem nu bijvoorbeeld haring. Wij adviseren daarbij een lekkere Grüner Veltliner te drinken. Een vette vis als makreel gedijt goed bij een Chardonnay met houtrijping. Dat zorgt ervoor dat de smaken goed in balans komen. En bij inktvis is Sauvignon Blanc een ideale combinatie.

Wijn bij schaal- en schelpdieren

Serveert u schaal- en schelpdieren? Ook dan is het kiezen van de juiste wijn wellicht ingewikkeld. Bij mosselen adviseren wij een droge, fruitige wijn. De wijnen uit de Elzas zijn bij uitstek geschikt, bijvoorbeeld een lekkere Pinot Gris of Pinot Blanc. Eet u oesters? Dan is zwemmen niet meer aan de orde. Bubbelen is het devies. Kies voor een lekkere champagne

Wijnadvies op maat

Op onze site vindt u diverse heerlijke recepten met vis, waarbij we u meteen de lekkerste wijn adviseren. Staat uw visgerecht er niet bij? We geven u graag een passend wijnadvies in onze winkel in Oudenbosch.