Welke wijn kiezen bij vis? Je leest het hier...

Welke wijn bij vis?

Het geheim van de perfecte wijn bij je vis

Het is een bekende uitdrukking dat vis moet zwemmen - en bij voorkeur in een verrukkelijke wijn die uitstekend bij de vissoort past. Hoewel veel mensen geloven dat alleen witte wijn bij vis past, is de realiteit veel diverser. De keuze van de wijn hangt vooral af van het type vis, het recept en natuurlijk van uw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Rode wijn bij vis:
een mediterrane combinatie

Bij een mediterraans vis recept met ingrediënten als tomaten en zwarte olijven, past perfect een rode wijn. Het is echter aan te raden om voor een lichtere rode wijn te kiezen. Een Merlot of een Pinot Noir is bijvoorbeeld een uitstekende keuze bij zo'n 'aangeklede' vis.

De balans van recept en wijn:wijn bij vis

De algemene vuistregel is: hoe lichter het recept, hoe lichter de wijn die erbij geserveerd wordt. Dus, welke wijn bij zalmfilet die gemarineerd wordt in wat olie en knoflook voor op de grill? Een frisse Chardonnay of een Chenin Blanc is dan de ideale keuze!

De ideale wijn bij bijzondere vis:
van haring tot makreel

Sommige vissoorten, zoals haring, kunnen lastiger te combineren zijn met wijn. Voor haring adviseren wij een lekkere Grüner Veltliner. Een vette vis zoals makreel gaat goed samen met een Chardonnay met houtrijping, die de smaken in evenwicht brengt. En bij inktvis is een Sauvignon Blanc een perfecte match. Maar welke wijn bij zalmfilet of zalmtartaar? Een goed uitgebalanceerde, frisse witte wijn of zelfs een lichte rode wijn kunnen een heerlijke combinatie vormen.

Wijn bij luxe vis: schaal- en schelpdieren

Het kan uitdagend zijn om de juiste wijn te kiezen bij schaal- en schelpdieren. Bij mosselen raden we een droge, fruitige wijn aan, zoals de wijnen uit de Elzas zoals Pinot Gris of Pinot Blanc. En voor oesters? Dat is een gelegenheid voor bubbels - kies een heerlijke champagne!

Een wijnadvies op maat: wijn bij gerookte zalm

Op Flesjewijn vindt u diverse recepten met vis, waarbij we ook de passende wijn aanbevelen. Of u nu op zoek bent naar een wijn bij zalm, of specifiek naar een wijn bij gerookte zalm, we bieden uitgebreide adviezen. Mocht uw specifieke visgerecht er niet bij staan, dan geven we graag persoonlijk wijnadvies zowel online én in onze winkel in Oudenbosch.