Login en profiteer van extra voordeel
  • Yalumba Y Shiraz-Viognier

Yalumba Y Shiraz-Viognier

Rode wijn uit  South AustraliaAustralië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 27 Spaarpunten i

De Yalumba The Y-Series is een  elegante rode wijn en heeft een diepe, donkere kleur. In de geur herkent u rood fruit en specerijen. Subtiele hint van Amerikaanse eik. De wijn heeft een fijne concentratie en een plezierige afdronk. Mooie wijn om te serveren bij geroosterd lamsvlees of rood vlees. De wijnen worden modern gemaakt met het grootste respect voor de natuur. Ze verliezen nooit de traditionele sterktes uit het oog.

Het paard op het etiket van deze Yalumba The Y-Series Shiraz-Viognier staat voor het verleden van Yalumba, toen paarden nog een centrale rol speelden en naast het transportmiddel ook de trekkers waren op het land. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie dat haar verantwoordelijkheid voor de natuurlijke omgeving serieus neemt. In 2007 mocht Yalumba als eerste wijnbedrijf in de wereld de Climate Protection Award in ontvangst nemen.

Passend bij: rood vlees, geroosterd lamsvlees.

 

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Biologische wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Syrah - Shiraz
Viognier
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
GeurSubtiele hint van Amerikaanse eik.
Smaakin de smaak rijpe pruimen, rode bessen en kruiden.
Inhoud fles(cl)75

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 160 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 160 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit.

Misschien ook interessant