• Ferreira White 10 Years Old Port

Ferreira White 10 Years Old Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,95

Ferreira White 10 Years Old Port heeft een amber gele tint met een fijne gouden gloed. Zijn intense en complexe boeket, waar tropisch fruit overheerst, is harmonieus geïntegreerd met milde tonen en specerijen als gevolg van de lange rijping op hout. In de mond is, het kenmerk van Ferreira Port, een klassieke en frisse stijl goed herkenbaar, en sluit af met een zeer rijke en lange afdronk.

De Port is gevinifieerd volgens de traditionele Port methode. De met de hand geplukte druiven zijn zacht geplet en, na gedeeltelijke steel - verwijdering, gefermenteerd met maceratie waardoor de beste componenten van uit de druivenschillen worden gehaald. Het hele proces vindt plaats onder strikte controle van zowel de temperatuur en wijn dichtheid, waardoor het voor de wijnmaker mogelijk is om het ideale moment te kiezen voor het toevoegen van de brandy, waardoor de gisting stopt en de port zijn natuurlijke zoetheid behoud.

De gekozen wijnen voor de uiteindelijke blend van de White 10 Years Old Ferreira Port blijven in de Douro na de oogst. Ze worden in het voorjaar erna vervoerd naar VNGaia voor de traditionele Port rijping, in 640 liter eikenhouten vaten. Tijdens hun rijpingsperiode, worden de wijnen onderworpen aan tal van transfers, analyses en proeven, waardoor het mogelijk is om hun veroudering te controleren en in te grijpen door middel van het mengen en verfrissen. De uiteindelijke blend is verkregen met gebruikmaking van wijnen tussen de 8 en 15 jaar oud, zoals gebruikelijk om de gemiddelde leeftijd te bereiken en het type, de kwaliteit en de stijl te borgen van deze mooie Ferreira White 10 Years Old Port.

Passend bij: aperitief, ganzenlever, sterke kazen, rijke desserts, crème brulée.

Specificaties

Wijnsoort Port
Dessertwijn
Wijnhuis Ferreira Port
Druivensoort Malvasia Fina
Rabigato
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)37,5
HoudbaarheidDecanteren is niet nodig en na openen behoud deze port zijn smaak voor ongeveer 8 weken.

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.

Misschien ook interessant