Login en profiteer van extra voordeel
  • Chanson Viré-Clessé

Chanson Viré-Clessé

Witte wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 54 Spaarpunten i

Chanson Viré-Clessé 

Chanson Viré-Clessé is een aromatische witte Bourgogne wijn. Je ruikt aantrekkelijke bloemengeuren gecombineerd met tonen van exotisch fruit, versterkt door een mooie mineraliteit. Deze witte Bourgogne wijn is heel fris heeft een goede structuur, is vol van smaak, heeft een goede balans en sluit af met een harmonieuze afdronk.

Traditioneel Bourgogne wijnhuis

Domaine Chanson (1750) is een van de oudste producenten van Bourgogne wijnen. Het landgoed is gelegen in het hart van Baune en zet zich in voor het behoud van de traditionele waarden van Bourgogne op basis van zorgvuldige wijnbouw en een diep respect voor de authenticiteit van het terroir.

Uniek Bourgogne terroir

In het hart van de wijnstreek Mâcon, ten zuiden van Bourgondië, vormen de twee dorpen Viré en Clessé een uniek terroir gesitueerd op zuidoostelijk gelegen hellingen. In Viré is de bodem kalkachtig met grote kleilagen. In Clessé is de bodemstructuur iets anders: een combinatie van krijt en klei vermengd met liasische mergel en oesterfossielen die de wijn een specifieke mineraliteit geven. De druiven worden met de hand geplukt en volgen een traditionele vinificatie. De wijnen rijpen vervolgens ìn roestvrijstalen vaten. Chanson Viré-Clessé is één van de beste witte Bourgogne wijnen van de regio die souplesse en mineraliteit combineert.

Wijn- spijs advies voor bij Chanson Viré-Clessé

Deze smaakvolle witte Bourgogne wijn is de perfecte aperitief wijn. Daarnaast combineert hij uitstekend bij lichte voorgerechten met zeevruchten, salade met krab, rauwe groenten met een frisse dip, parelhoen en kalfsvlees.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Domaine Chanson
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. 

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.

Misschien ook interessant