Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc

Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 267 Spaarpunten i

Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc heeft een zeer intense en krachtige geur van verse ananas, citrus en een lichte grassigheid. Een echte cool climate Sauvignon Blanc, stevige smaak met frisse zuren en een mineralig karakter. Smaakvol, mooie zuren en een elegante en lange afdronk.

Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc is de eerste wijn ooit verbouwd in de koele kustregio van Colchagua Valley. Een prachtig voorbeeld hoe wijnen uit een ‘cool climate’ in Chili tot uiting kunnen komen. Een revolutionair terroir dat wijnen voorbrengt met de oceanische frisheid en de mineraliteit van de kustgronden.

Paradones is de eerste wijngaard van de ‘Cool Coast’ regio in Colchagua Valley. Gelegen in de heuvels bij de kust, op slechts 8 kilometer afstand van de oceaan. Als je hierheen rijdt, voel je het koeler worden. Het verschil is enorm. Sterk beïnvloed door de Humboldtstroom die een koele dichte mist veroorzaakt in de zomermaanden, waardoor de temperatuur nooit boven de 26°C komt. (en dat is voor Chileense begrippen uitzonderlijk) Ideaal voor een druif als de sauvignon blanc, die zijn beste wijnen levert onder zeer koele omstandigheden. Een terroir van graniet met rode klei en kwarts gravel. Dit levert een sauvignon op met spetterend fruit, met het accent op frisse tonen van groene asperges en artisjok, met dat kenmerkende vleugje grassigheid.

De gehele oogst is handgeplukt in kleine hoeveelheden. De druiven worden vooraf geselecteerd in de wijngaard volgens strikte kwaliteitsclassificatie en rijpheid. De oogst haalt men binnen in maart. De druiven worden gekoeld naar 5°C na aankomst. Handmatige selectie voor de ontsteling om alleen de allerbeste druiven over te houden. Gehele trospersing, waarna onmiddellijk het sap van de most gescheiden wordt. Alcoholische vergisting van het sap bij 13 °C gedurende 24 dagen, om het fruit optimaal te behouden. Er wordt geen houtrijping toegepast. Rijping 100% in roestvrijstalen tanks.

Wijn- spijsadvies voor bij de Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc: Een uitstekende begeleider van zeevruchten, met name oesters, zee-egels en (kam)mosselen. Deze Sauvignon Blanc vormt ook een fantastische combinatie met Ceviches (rauwe vis in citroensap). Ook fijn bij een groene salade met geitenkaas.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidOp dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Minimum aantal6

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant