• Apothic Red

Apothic Red

Apothic red is een heerlijke rode wijn waarin je de kruiden van Zinfandel, donker fruit smaken van Syrah, de gedurfde noten van Cabernet Sauvignon en de vlotte elegantie van Merlot tegen komt. Ze verenigen zich in deze wijn om een boeiende rode blend te creëren. De Apothic Red vertoont fruitige geuren van zwarte kersen en rabarber. Bijgaande tonen van mokka, chocolade en vanille resulteren in een fluweel mondgevoel met een zachte afdronk voor deze volle rode wijn.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
11,95
  • 10,95 p.st. bij 6+ flessen
Ontvang 33 Spaarpunten

Uitgebreide omschrijving

Apothic red is een heerlijke rode wijn waarin je de kruiden van Zinfandel, donker fruit smaken van Syrah, de gedurfde noten van Cabernet Sauvignon en de vlotte elegantie van Merlot tegen komt. Ze verenigen zich in deze wijn om een boeiende rode blend te creëren.

Meer dan 800 jaar geleden mixten de wijnboeren hun dranken op een mysterieuze plek genaamd 'Apotheca'. Eind 2005 maakte een Californische wijnmaker een unieke rode wijn op basis van een eeuwenoud manuscript. De wijn combineert het recept uit de oude wereld met de lef van de nieuwe wereld. Een legendarische wijn! 

De Apothic Red vertoont fruitige geuren van zwarte kersen en rabarber. Bijgaande tonen van mokka, chocolade en vanille resulteren in een fluweel mondgevoel met een zachte afdronk voor deze volle rode wijn.

Eten & drinken: Een heerlijke wijn op zichzelf, maar ook de ideale smaakmaker bij gerechten met geroosterd varken, gegrild rood vlees en stevige pasta's.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Gallo Fine Wines Selection
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Merlot
Syrah - Shiraz
Zinfandel
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Inhoud fles(cl)75
Houdbaarheid3-5 jaar

Gallo Fine Wines Selection

Het verhaal begint met Ernest en Julio. Twee broers met familiewortels in Piedmont, Italië. Naast hun liefde voor wijn en een grote dosis vastberadenheid zijn ze samen hun bedrijf in Californië begonnen. Tegenwoordig zijn zeventien leden van de familie Gallo nog steeds direct bij de 'winery' betrokken. Door met dezelfde filosofie en instelling als hun grootvaders druiven te kweken en wijn te produceren heeft de 3e generatie een belangrijke bijdrage geleverd aan de productie van een groot aantal prijswinnende wijnen. 

Misschien ook interessant