Login en profiteer van extra voordeel
  • Yalumba Y Chardonnay

Yalumba Y Chardonnay

Witte wijn uit  South AustraliaAustralië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i

Yalumba Y Chardonnay

Yalumba Y Chardonnay is een chardonnay afkomstig uit het zuiden van Australië en is onderdeel van de Y-serie wijnen van Yalumba. Deze wijnen staan bekend om hun smaakvolle kwaliteit. Yalumba Y Chardonnay is een frisse witte wijn zonder de traditionele houtrijping die je vaak bij chardonnay wijnen ziet en dat mis je absoluut niet. Echt een smaakvolle chardonnay met aroma's van rijk rijp tropisch fruit en bloesem tonen die zich vermengen met een zachte zoete kruidigheid. In de smaak ervaar je naast het fruit en licht hartige mineralige toon die afkomstig is van de wilde gist fermentatie. Hierdoor is deze chardonnay mooi in balans en loopt uit in een plezierige afdronk.

Duurzame vegan chardonnay

Alles staat bij Yalumba in het teken van duurzaamheid en het zo min mogelijk beinvloeden van de natuur. Door hun organische en vegan friendly werkwijze in de wijngaarden zorgen ze niet alleen nu voor heerlijke wijnen maar verzekeren ze ook de toekomstige kwaliteit van de wijn. Dit daar een goede wijn voortkomt uit gezonde wijngaarden. De Yalumba Y Chardonnay is het resultaat van het praktisch niet ingrijpen door de wijnmaker. De druiven komen van verschillende wijngaarden. Op die manier kan frisse chardonnay geblend worden met rijpere druiven, zodat meerdere geur- en smaakelementen samenkomen. De wijn ondergaat een spontane gisting en rijpt vervolgens op de lie om hem rijker en voller te maken, als alternatief voor rijping op vat. Met als resultaat een pure en frisse chardonnay met een subtiele complexiteit die afkomstig is van de 100% wilde gist fermentatie.

Yalumba's toevluchtsoord 

Op het etiket van Yalumba Y Chardonnay staat de Cape Barren Gans. Deze gans staat symbool voor en is een bedreigde diersoort. En deze gans en vele andere vogels en dieren hebben hun toevlugt genomen in de vele natuurgebieden die Yalumba heeft naast hun wijngaarden. Deze natuurgebieden zijn enkel bestemd voor de rehabilitatie van de inheemse dieren in het wild.

Wijn- Spijsadvies voor bij Yalumba Y Chardonnay

Deze frisse chardonnay is heerlijk bij een lichte salade, gestoofde vis of lichte gerechten met kip of kalkoen. Ook bijzonder smaakvol in combinatie met gebakken haloumi met citroen en peterselie, of gebakken groentenkoekjes van kikkererwten, courgette en wortel met komkommer en munttzatziki. Ga je voor kaas denk dan aan een kaasplankje met zachte kazen zoals brie.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly. 

Misschien ook interessant