Login en profiteer van extra voordeel
  • Yalumba Y Riesling

Yalumba the Y series Riesling

Witte wijn uit  South AustraliaAustralië


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i

Yalumba Y Riesling

Yalumba Y Riesling is echt een aanrader! Deze Riesling uit Barossa Australie is heerlijk aromatisch en verfrissend met fijne citrus, groene appel en grapfruit tonen. De knisperende frisheid en fruittonen worden perfect ondersteund door de levendige zuurgraad van de wijn. Deze frisse sappige riesling eindigt met mooie krijtachtige mineralen in de fruitige afdronk. 

Riesling uit Barossa

De druiven van deze rieslingwijn komen uit Barossa. Al vele jaren brengen deze wijnstokken héérlijke Riesling druiven voort, van verschillende bodemtypes in het hele gebied. Door de zorgvuldige verwerking van de druiven en het gebruik van uitsluitend het helderste sap, gevolgd door gekoelde vergisting, worden de rieslingsmaken optimaal bewaard.        

Riesling Vegan Friendly

Yalumba Y Riesling is geschikt voor veganisten en vegetariërs! De kwaliteitswijnen van de Y-series vertegenwoordigen de trots van Yalumba op de geschiedenis van en de wijnbouw in Zuid-Australië. De pictogrammen op de etiketten tonen de arbeid, het innovatieve denken en de aspiraties van Yalumba. Op het etiket van Yalumba Y Riesling staat ook een olijfboom. Er wordt gezegd dat waar druiven groeien en bloeien, de olijfbomen dit ook doen. Wanneer je kijkt naar de druiventeelt regio's van Zuid-Australië klopt dit helemaal, je ziet er enorm veel olijfbomen.

Wijn- spijsadvies voor bij Yalumba Y Riesling

Wij drinken graag riesling, we vinden niet alleen een fijne wijn om zo te drinken hij combineert ook heerlijk bij komkommersandwiches, vers gekookte garnalen met limoenaioli, gerookte zalm, kleurrijke salades, waldorfsalade, sushi en Aziatische gerechten. 

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Riesling
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol11,5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly. 

Misschien ook interessant