Login en profiteer van extra voordeel
  • Epicuro Primitivo Puglia

Epicuro Primitivo Puglia

Epicuro Primitivo Puglia is violet rood van kleur en een stevige, vlezige wijn met lichte en verfijnde aroma’s. Deze primitivo heeft een aangename fluweelzachte smaak, vol en harmonieus. 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
8,95
Ontvang 24 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Femar Vini - Epicuro hier >

Uitgebreide omschrijving

Epicuro Primitivo Puglia is violet rood van kleur en een stevige, vlezige wijn met lichte en verfijnde aroma’s. Deze primitivo heeft een aangename fluweelzachte smaak, vol en harmonieus. De Epicuro Primitivo Puglia zal de kenner van de Epicuro wijnen herkennen als de opvolger van de Epicuro Primitivo di Manduria.

De naamswijziging van deze Primitivo wijn wordt veroorzaakt door de herkomst van de druiven. Daar de wijngaarden van de druiven voor deze primitivo niet allemaal in Manduria liggen mag dit niet op het etiket staan. Daar Manduria een onderdeel is van Apulië ofwel Puglia (in de hak van Italië) wordt deze wijnstreek nu op het etiket vermeld.

Passend bij: wild, wijn voor alledag, Oude kaas, Haarwild, haas, ree, hert, konijn, Geitenkaas, tapas.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Femar Vini - Epicuro
Druivensoort Primitivo
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Inhoud fles(cl)75

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.