Login en profiteer van extra voordeel
  • Epicuro Primitivo Puglia

Epicuro Primitivo Puglia

Rode wijn uit  PugliaItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 27 Spaarpunten i

Rode wijn Epicuro Primitivo Puglia 

Epicuro Primitivo Puglia is robijn rood van kleur en bij het inschenken ruik je al aroma's van wilde bessen. Verder kom je aroma's van pruimen, kersen en een hint van aardetonen vermengd met een vleugje menthol. Deze primitivo is vol fruitig en aromatisch van smaak waarbij het fruit heerlijk samengaat met specerijen tonen en maakt het tot een vol en harmonieus geheel. Sluit af met een fluweelzachte afdronk.

Druiven in Epicuro Primitivo Puglia 

De Epicuro Primitivo Puglia zal de kenner van de Epicuro wijnen herkennen als de opvolger van de Epicuro Primitivo di Manduria. De naamswijziging van deze Primitivo wijn wordt veroorzaakt door de herkomst van de druiven. Daar de wijngaarden van de druiven voor deze primitivo niet allemaal in Manduria liggen mag dit niet op het etiket staan. Daar Manduria een onderdeel is van Apulië ofwel Puglia (in de hak van Italië) wordt deze wijnstreek nu op het etiket vermeld.

Genieten met Epicuro Primitivo Puglia 

Deze primitivo wijn is heerlijk om zo te drinken en past daarnaast perfect bij wildgerechten (als haas, ree, hert en konijn), steak, carpaccio, pasta met ragoutsaus, ook een fijne wijn voor bij een borrel met geitenkaas, oude kaas en tapas. Het is een ideale rode wijn voor alledag. Wil je van deze wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Epicuro Primitivo Puglia te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Femar Vini - Epicuro
Druivensoort Primitivo
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Misschien ook interessant