Login en profiteer van extra voordeel
  • Epicuro Primitivo Puglia

Epicuro Primitivo Puglia

Rode wijn uit  PugliaItalië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i

Rode wijn Epicuro Primitivo Puglia 

Epicuro Primitivo Puglia is violet rood van kleur en een stevige, vlezige wijn met lichte en verfijnde aroma’s. Deze primitivo heeft een aangename fluweelzachte smaak, vol en harmonieus. De Epicuro Primitivo Puglia zal de kenner van de Epicuro wijnen herkennen als de opvolger van de Epicuro Primitivo di Manduria.

Druiven in Epicuro Primitivo Puglia 

De naamswijziging van deze Primitivo wijn wordt veroorzaakt door de herkomst van de druiven. Daar de wijngaarden van de druiven voor deze primitivo niet allemaal in Manduria liggen mag dit niet op het etiket staan. Daar Manduria een onderdeel is van Apulië ofwel Puglia (in de hak van Italië) wordt deze wijnstreek nu op het etiket vermeld.

Wijn-spijscombinaties met Epicuro Primitivo Puglia 

Deze rode wijn past perfect bij wild, oude kaas, haarwild, haas, ree, hert, konijn, geitenkaas en tapas. Het is een ideale rode wijn voor alledag.

Bestel Epicuro Primitivo Puglia online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Epicuro Primitivo Puglia online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Femar Vini - Epicuro
Druivensoort Primitivo
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Femar Vini - Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Misschien ook interessant