• Chanson Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2018

Chanson Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2018

Rode wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
Ontvang 132 Spaarpunten i
44,95

Hoe smaakt Chanson Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2018?

Dit is een donker gekleurde rode wijn met een rijk aroma vol rijpe bessen vermengd met kersenlikeur en specerijen. De smaak is complex, mooi gestructureerd met een zalige textuur. Een stevige rode wijn met aangenaam sterke tannines en een delicate hout toon die afsluit met een geweldige afdronk en een vleugje mineraliteit.

Waar komt Chanson Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2018 vandaan?

Deze Pernand-Vergelesses Premier Cru komt uit het zuidelijke deel van de Bourgogne ofwel Côte de Beaune, hier ligt in het noorden Pernand-Vergelesses. Chanson heeft hier een eigen wijngaarde van 5.4 hectare in het Premier Cru gebied "Les Vergelesses". De wijngaarde ligt aan de voet van de heuvel en door de bodemsamenstelling van leisteen en klei krijgt de wijn die specifieke structuur waar Pernand-Vergelesses om bekend staat.

Hoe wordt deze Premier Cru wijn gemaakt?

Chanson Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2018 is voor 100% gemaakt van Pinot Noir druiven. Deze zijn eind augustus geplukt op het moment dat de druiven optimaal rijp waren. De trossen worden gedurende 2 weken in het geheel vergist waarna de wijn rijpt in de 15e eeuwse kelders van Chanson. Deze rijping duurt tussen de 14 en 18 maanden op (deels nieuwe) eiken houten vaten. Met als resultaat een  stevige rode wijn met aangenaam sterke tannines en een delicate hout toon die afsluit met een geweldige afdronk en een vleugje mineraliteit.

Wijn- spijs advies bij deze bijzondere Pinot Noir

Een stevige Pinot Noir als deze Premier Cru Les Vergelesses vraagt om een serieuze dis, denk aan gegrilde entrecote, wild, gevulde kalkoen. Ook bijzonder aangenaam bij kaas als Brillat-Savarin, Epoisses of Citeaux Langres.

Awards:

  • 90 punten Burghoud 2020
  • 16.5 punten Jancis Robinson 2020

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Domaine Chanson
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal3

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. 

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.