Login en profiteer van extra voordeel
  • 1924  Double Black Bourbon Barrel Aged Cabernet Sauvignon

1924 Double Black Bourbon Barrel Aged Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 51 Spaarpunten i

1924  Double Black Bourbon Barrel Aged Cabernet Sauvignon

1924  Double Black Bourbon Barrel Aged Cabernet Sauvignon is een volle cabernet sauvignon. De geur is gevuld met donker rood fruiten een aangename "bite". De smaak is lekker stevig met een duidelijke aanwezige kruidigheid in de vorm van specerijen en salmiak vermengd met hout. Mooi gelaagd met suggesties van bramen, vanille en warme tonen die doen denken aan Bourbon: karamel, butterscotch en verkoold eiken.

Californische Cabernet Sauvignon

Gemaakt met druiven van geselecteerde wijngaarden in heel Noord-Californië, met name uit de regio Lodi. Lodi's klimaat is ideaal voor het telen van geconcentreerde druiven met een volle smaak - goed doorlatende zandgrond, warme zomermiddagen en verkoelende nachtbriesjes uit de Stille Oceaan. Qua rijping is de uiteindelijke keuze voor deze cabernet sauvignon wijn is gevallen op oude Bourbon vaten. Deze geven de wijn een bijzondere complexiteit die je niet vaak tegen komt!

Genieten met 1924  Double Black Bourbon Barrel Aged Cabernet Sauvignon

Geniet van deze typisch Amerikaanse, op Scotch vaten gerijpte Cabernet Sauvignon bij een in bacon gerolde filet steak met zoete aardappelen of gegrilde, pecannoot-gerookte ossenhaas. Wil je van deze rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de 1924  Double Black Bourbon Barrel Aged Cabernet Sauvignon te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis 1924 Wines
Delicato Family Wines
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol15%

1924 Wines

De naam "1924" heeft een dubbele betekenis voor de 1924 Wines, hij verwijst naar de Amerikaanse drooglegging ( de tijd dat er in Amerika geen alcohol geproduceerd en verkocht mocht worden) en het jaar waarin de eerste wijngaarden werden aangeplant in Lodi,Californië. Het is een warme regio waardoor de druiven goed rijpen. Daarnaast genieten de wijnstokken van koele nachten waardoor de druiven zich optimaal kunnen ontwikkelen qua smaak. Wat de wijnen van 1924 Wines zo bijzonder maakt is de houtlagering. Ze gebruiken geen standaard eiken vaten of gebruikte wijnvaten. Ze willen juist een extra dimensie aan de wijn toevoegen die je nergens anders tegenkomt. Om tot de mooiste en meest smaakvolle wijnen te komen hebben ze veel geexperimenteerd met verschillende vaten. De chardonnay is gerijpt op Scotch vaten en de cabernet sauvignon op double black bourbon vaten. Verrassend en bijzonder smaakvol!

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Misschien ook interessant