Familie Hugel

De wijnen van Familie Hugel kennen een lange traditie. In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr. Dertien generaties later zwaaien de Hugel nazaten van de familie de scepter over dit eeuwenoude bedrijf. Hugel bezit 25 hectare op de beste hellingen van Riquewihr en heeft contracten voor 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit. Hugel distantieert zich van de kwalificatie 'Grand Cru', omdat commercie uitgangspunt lijkt te zijn, niet kwaliteit.

De droge wijnen hebben drie kwaliteitsniveaus: de druif 'tout court', de 'Tradition Hugel' van de betere hellingen, en 'Jubilée – Réserve Personnelle', van eigen wijngaarden. Bij zoet twee: Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles, zoete wijnen met een groot rijpings-potentieel, waarmee Familie Hugel terecht een wereldfaam geniet.

Familie Hugel wijnen

  • Hugel Gentil
      11,75 p.st.
  • Hugel Classic Pinot Blanc
      13,75 p.st.

Dankzij de gunstige geografische ligging is de Elzas het droogste wijnbouwgebied van Frankrijk. Het microklimaat, ontstaan door de bescherming van de Vogezen en het ontbreken van zee-invloeden, zorgt ervoor dat de druiven langzaam kunnen rijpen en juist daaraan ontleent de wijn zijn verfijning, aroma en intensiteit.

Al sinds de Middeleeuwen staat Riquewihr bekend om de meest nobele wijnen uit het hele land. De wijngaarden van de Familie Hugel omvatten ruim 25 hectare in Riquewihr, waarvan bijna de helft gelegen is in het Grand Cru gebied. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest, houdt men de opbrengsten laag, hebben de wijnstokken een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en worden de druiven handmatig geplukt.