Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende bodega, ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Bodegas Salentein produceert verschillende wijnseries, van jonge fruitige wijnen tot houtgelagerde en icoon wijnen, hierdoor heeft Salentein een grote range aan wijnen geschikt voor elke wijndrinker!

Wijnen van Bodegas Salentein

 • Portillo Malbec 37,5 cl
  Login en profiteer van extra voordeel
    6,50 p.st.
 • Elevado Tinto Syrah Malbec
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,45 p.st.
 • Elevado Blanco Sauvignon Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,45 p.st.
 • Portillo Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Portillo Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Portillo Malbec
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Portillo Merlot
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Portillo Pinot Noir
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Portillo Dulce Natural Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Malbec 37.5cl
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Merlot
  ACTIE
  15,45 p.st. 12,50 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Chardonnay
  ACTIE
  15,45 p.st. 12,50 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon
  ACTIE
  15,45 p.st. 12,50 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Pinot Noir
  ACTIE
  15,45 p.st. 12,50 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Malbec
  ACTIE
  15,45 p.st. 12,50 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Cabernet Franc
  ACTIE
  15,45 p.st. 12,50 p.st.
 • Portillo Malbec Geschenk
    13,95 p.st.

Salentein wijnen uit Mendoza

Door de klimatologische omstandigheden is Alto Valle de Uco, onderdeel van de wijnstreek Mendoza, in Argentinië, aan de voet van het Andes gebergte, één van de meest geschikte regio's in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Je staat er vaak niet bij stil, maar wijn is een natuurproduct. Het zijn de druiven in al hun puurheid die de basis leggen voor talloze smaakbelevingen in wijn. In het sap van de druif komt alles bij elkaar: de locatie van de wijngaard, de bodemgesteldheid, een straaltje zon, elke druppel water die valt, of die juist niet valt. De druiven van Bodegas Salentein groeien op een van 's werelds mooiste plekken, aan de voet van het indrukwekkende Andesgebergte. De Uco Vallei in Mendoza is het koninkrijk van de Argentijnse wijnbouw. De Finca's liggen hoger dan de hoogste wijngaarden van Chili en Zuid-Afrika. En van belang voor u om te weten dat kleur en aroma's van de druif zich beter ontwikkelen op deze grote hoogte.

De wijngaarden van Bodegas Salentein

Wijngaard San Pablo: Finca San Pablo, een van de hoogstgelegen wijngaarden ter wereld, kijkt vanaf 1.700 meter hoog uit over de Uco Vallei. Het kortste, maar ook meest intensieve groeiseizoen. Hier groeien de Sauvignon Blanc en Pinot Noir druiven in hun dunne, gevoelige schil. Elke nacht trotseren zij de kou en leveren de meest verfijnde wijnen op met veel frisheid.

Wijngaard La Pampa: Tussen 1.200-1.300 meter hoogte is het Finca La Pampa die de druivenranken diep in de alluviale bodem laat wortelen op zoek naar voedsel en water. De meest tere bodemeigenschappen komen tot uiting in het sap van de Merlot en Cabernet Sauvignon druiven.

Wijngaard El Oasis: Het meest aan de voet gelegen Finca El Oasis ligt op 1.050-1.200 meter hoogte en biedt de druiven de langste groeiperiode door een gematigde temperatuur. Ideaal voor druiven die langer de tijd nodig hebben om te rijpen, zoals Chardonnay en Malbec. Geheel passend in de slow-food trend.

De druiven van Salentein

De Uco vallei in de provincie Mendoza is de spil van de Argentijnse wijnbouw. Hier worden de diverse druivensoorten van Salentein verbouwd. Zij leggen met hun unieke eigenschappen de basis voor talloze smaken in wijn. Denk aan de Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay en natuurlijk Malbec. De druiven van Salentein worden verbouwd in de wijngaarden San Pablo, La Pampa en El Oasis. Deze wijngaarden liggen aan de voet van het Andesgebergte. De hoogste van de drie ligt op 1.700 meter hoogte, hierdoor ontstaat er een kort groeiseizoen. Dit komt tot uiting in een betere ontwikkeling van kleur en aroma’s van de druif. In de uiteindelijke wijn komen alle eigenschappen bij elkaar: het klimaat, de locatie van de wijngaard en de bodemgesteldheid. Salentein doet er alles aan om de druif volledig tot zijn recht te laten komen, omdat alleen op die manier kwalitatieve wijnen ontstaan.

Wijnmaker Bodegas Salentein

José Galante is Chief Winemaker bij Bodegas Salentein. Hij wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke wijnmakers van Argentinië. José staat garant voor de verfijnde smaak van de Salentein wijnen. Daarnaast heeft hij zich tot doel gesteld om het reeds gestarte landbouwonderzoek en de initiatieven van Salentein op dit gebied verder te ontwikkelen.

Salentein wijnen: constante topkwaliteit

De wijnen van Salentein hebben al jarenlang een constante kwaliteit en worden hoog gewaardeerd door wijnliefhebbers uit de hele wereld. Wat maakt deze wijnen zo bijzonder? En waarom zijn ze zo populair?

Het succesverhaal van Salentein begint in 1992, als de Nederlander Mijndert Pon Bodegas Salentein opent in Argentinië. De wijngaarden hebben een unieke ligging: de druiven van Salentein worden op grote hoogte geteeld, tussen 1600 en 1800 meter. Dat zorgt er ook voor dat de wijnbouwers van Salentein heel goed moeten nadenken over wat ze doen. Bij het telen van druiven zijn de locatie van de wijngaard, de samenstelling van de bodem en de hoeveelheid zon en water belangrijke factoren. De druiven die op de Salentein-wijngaarden worden geteeld, zijn perfect afgestemd op hun eigenschappen om te gedijen in deze specifieke omgeving. Daardoor is de kwaliteit constant. 

Daarbij komt dat Salentein geen concessies doet. In een jaar waarin het volume van de oogst minder is, moeten wijnliefhebbers simpelweg accepteren dat er wat minder aanbod zal zijn. Salentein is er het wijnhuis niet naar om in zo’n geval druiven van andere wijngaarden in te kopen, om maar te kunnen voldoen aan de vraag uit de markt. Het is slechts één reden waarom Salentein zo succesvol is en blijft.

Daarnaast heeft de wijnliefhebber bij Salentein de keuze uit een heel breed assortiment wijn. Van een serie betaalbare huiswijnen tot de absolute toplijn Primus: voor elke smaak en voor ieder budget heeft Salentein een wijn in huis. Daarnaast is het voor de echte wijnliefhebber interessant om de verschillende Argentijnse wijnen te vergelijken. Want de La Pampa Malbec smaakt weer heel anders dan een Malbec die uit een wijngaard een paar kilometer verderop komt. 

En natuurlijk is het gewoon leuk dat een Nederlander aan de wieg stond van zo’n groot succesverhaal. Helaas is Mijndert Pon inmiddels overleden, maar hij heeft de regio waarin de wijngaarden liggen, onbetwist een duwtje in de rug gegeven. In navolging van de bodegas heeft de economie zich in de regio flink ontwikkeld. Dat iemand die onder zeeniveau in Nederland opgroeide, aan de wieg stond van dit succes op grote hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is best bijzonder. 

Salentein ontdekken

We zijn er meerdere keren geweest en een bezoek een dit bijzondere Argentijnse wijnhuis verveeld nooit!
De ruimte en rust van het land zijn bijzonder indrukwekkend en je kan er eeuwig naar blijven kijken, genietend van een glas Salentein met altijd op de verre achtergrond het prachtige Andes gebergte. Ga je naar Argentinië neem dan zeker de tijd om dit mooie wijnhuis te bezoeken en een rondleiding te reserveren, te eten in het restaurant of zelfs te blijven slapen. Het is echt een unieke ervaring, een bezoek aan Salentein!