Frisse wijnen voor de lente

Frisse wijnen voor de lente

Frisse wijnen voor de lente

Het is lente! En wat is er nu lekkerder dan in het eerste voorjaarszonnetje op het terras of in de tuin zitten met een heerlijk glas koele, frisse wijn? Zo komt het lentegevoel pas écht goed los. Welke wijn u dan kunt kiezen? Flesjewijn.com zet ze voor u op een rijtje! 

Wit en fris

Houdt u van een frisse wijn? Dan is Chenin Blanc voor u een ideale wijn. Deze druif heeft van nature wat zure tinten van bijvoorbeeld groene appel en citrusvruchten. Maar er kunnen ook heerlijke zoete wijnen van gemaakt worden, die – als ze de tijd krijgen om te rijpen – aroma’s van bijvoorbeeld perzik en hazelnoten kunnen krijgen. De Bellingham Pear Tree White is een fijne Chenin Blanc voor die eerste lentemiddagen. Maar ook Sauvignon Blanc leent zich daar perfect voor, met zijn frisse, pittige, zeer geurige en fruitige smaak. De Laurent Miquel Sauvignon Blanc heeft een prachtige gouden kleur en is trouwens ook prima te combineren met asperges!

Viognier en Grüner Veltliner

De Viognier-druif is sterk in opkomst. De wijn die hiervan wordt gemaakt, heeft een boeket van zacht fruit en bloemen, een laag zuurgehalte, is krachtig en vrijwel altijd droog. Hierdoor is Viognier een goed alternatief voor de frisse, droge Sauvignon Blanc-wijnen en de zachte, soepele Chardonnay-wijnen. Probeer bijvoorbeeld eens de Casa Silva Reserva Voignier! Ook Grüner Veltliner leent zich dankzij de citrustonen in combinatie met mineralen perfect voor zo’n lekkere voorjaarsmiddag. De Steininger Grüner Veltliner Kamptal heeft, met zijn intrigerende pepertje, een heel bijzondere smaak. 

Andere bijzondere wijnen

Droomt u alvast weg bij de gedachte aan een heerlijke vakantie in Portugal? Kom dan in de stemming met Esporao Monte Velho white. Deze Portugese witte wijn is een heerlijke gastronomische wijn, die perfect past bij asperges. Liever een vrolijk rosétje? Dan is de subtiele, elegante Ramon Bilbao Rosado de ideale wijn. 

Bubbels

Bij een echte voorjaarsborrel horen eigenlijk ook bubbels. Ook daarvan zijn heerlijk frisse varianten te koop! Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Jaume Serra Cava Brut, een heerlijke, strogele cava met een intens aroma en een heerlijke frisheid. Liever aroma’s van citrusfruit? Dan is de Clos Amador Cava Brut Reserva Delicat voor u de juiste keuze.