Samen eten, schenken en genieten!

Ho, ho, ho! De feestdagen zijn in zicht en dat betekent dat het tijd is om jezelf te verwennen met de perfecte kerstwijnen. We nemen je mee op ontdekkingsreis in de wereld van kerstwijnen. Helpen je met het kiezen van de beste wijn voor jouw kerstdiner, geven advies over wijn-spijscombinaties voor traditionele kerstgerechten, en laten je zien welke wijnen je met een grote glimlach cadeau kunt doen. Of je nu op zoek bent naar een lekkere stevige en fruitige rode wijnen als Merlot, Sangiovese of juist een stoerdere Malbec bij een mooi stuk vlees. Frisse witte wijnen, zoals Sauvignon Blanc bij een voorgerecht of een romige chardonnay voor bij een stukje vis en natuurlijk niet te vergeten een dessertwijn, port of PX ter afsluiting van het kerstdiner.

Welke wijn bij het Kerstdiner?

Rode Kerstwijn: De echte kerstheld!

Tijdens de kerst draait alles om gezelligheid en smaak, en rode wijn past daar perfect bij. Denk aan een knusse Cabernet Sauvignon of een elegante Pinot Noir om te schenken bij je feestmaaltijd. Deze wijnen omarmen de rijke smaken van traditionele kerstgerechten en tillen ze naar een hoger niveau. Cheers!

Witte Kerstwijn: Fris en Fruitig!

Voor wie liever witte wijn drinkt, is er ook genoeg keuze. Een koude Chardonnay of een fruitige Sauvignon Blanc zijn ideale partners voor zeevruchten zoals garnalencocktail en lichte kipgerechten. Deze wijnen zijn fris en fruitig, net zoals de kerstsfeer zelf!

Mousserende Kerstwijnen: Bruisende Verrassingen!

En laten we de sprankelende kant van kerst niet vergeten! Kerstwijnen als Cava, Prosecco en Champagne zijn de sterren van het feest als het gaat om bubbels. Perfect om als aperitief voor het kerstdiner me te starten of te toasten op het nieuwe jaar. (of gewoon omdat het kan)

Dessertwijn en Port mogen als kerstwijn niet ontbreken: Ze zijn zoet als Kerst!

Voor de zoetekauwen onder ons zijn dessertwijnen en port een traktatie en zijn pareltjes van kerstwijnen. Bij desserts als tiramisu of chocolademousse passen ze als gegoten. Het is als een feestje op je tong!

Kerstmis verdient de lekkerste Kerswijn

Bij Flesjewijn.com hebben we een enorme keuze aan wijnen voor de kerst ofwel de ideale kerstwijn! Of je nu een kerstwijn zoekt voor bij de garnalen, zalm, carpaccio, ossenhaas, kalkoen of zeetong je kan in onze webshop altijd een passende wijn vinden. Mocht je op zoek zijn naar wijn-spijs combinaties voor de kerst kijk dan hier bij onze Kerstdiner suggesties met bijpassende kerstwijnen.

Kerstgerechten en Wijnadvies

  • Kalkoen en Kerstwijn: Een hemelse combinatie. Kalkoen, de koning van de kersttafel, verdient een wijn die hem in de schijnwerpers zet. Een rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz doet dit met verve. De sappigheid van de kalkoen komt tot leven en de bijgerechten worden er nog lekkerder door. Klaar om van te smullen met een bijpassende kerstwijn?
  • Zalm en Kerstwijn: Een match made in heaven. Liefhebbers van zalm, vinden dit heerlijk! Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Chablis, laat de zachtheid van de zalm stralen. Een verrukkelijke combinatie waar je niet genoeg van zult krijgen. Deze traditionele combinatie van zalm en bijpassende kerstwijn valt altijd in de smaak.

Kalkoen en zalm zijn niet de enige sterren van de kersttafel. Hier zijn nog enkele andere klassiekers en met kerstwijn advies:

  • Garnalencocktail en Kerstwijn: Een garnalencocktail is licht kan je heerlijk me variëren, dus waarom niet kiezen voor een lichte, bruisende wijn zoals Prosecco of Cava bij een garnalen amuse? De bubbels maken dit gerecht extra feestelijk. Een klassieke chardonnay kerstwijn is onze tip voor bij een garnalencocktail.
  • Pompoen en Kerstwijn: Gerechten zoals pompoensoep vragen om een Chardonnay met een vleugje hout. Dit voegt een vleugje vanille en kruidigheid toe aan de zoete smaken van de pompoen. Nu is pompoen zo’n mooie groente waar je heerlijk mee kan variëren en de meest lekkere vegetarische pittige stoof van kan maken, dan is de perfecte kerstwijn hier een Tempranillo bij.
  • Carpaccio en Kerstwijn: het elegante voorgerecht, vraagt om een lichte rode kerstwijn zoals Pinot Noir. Zo blijven de subtiele smaken van het vlees behouden.

Kerstwijnen als Cadeau: Een geschenk van smaak

Geef dit jaar een kerstwijn als geschenk dat de zintuigen prikkelt: wijn! Hier zijn enkele wijnsoorten die zich uitstekend lenen als kerstcadeau:

  • Een fles mousserende kerstwijn: Verras je dierbaren met een fles sprankelende vreugde, zoals Prosecco, Cava of Champagne. Perfect om het nieuwe jaar mee te beginnen.
  • Kerstdessertwijn: Voor zoetekauwen is een fles dessertwijn een traktatie. Denk aan een heerlijke Moscato of een rijke Port. Dit soort kerstwijnen mogen met deze dagen niet ontbreken.
  • Selecteer Een Speciale rode kerstwijn: Kies een bijzondere rode wijn uit, zoals een prachtige Bordeaux of een complexe Barolo. Zo een kerstwijn als geschenk wordt nooit vergeten.

Met deze selectie van kerstwijn en adviezen maak je van de feestdagen een smaakvolle en onvergetelijke periode. Geniet van het samenzijn, het heerlijke eten en de prachtige wijnen. Proost op een vrolijk kerstfeest!