Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier

Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier

Witte wijn uit  Frankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 57 Spaarpunten i

Hoe smaakt Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier?

Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier is een pure expressie van de Viognier druif. Een witte wijn met prachtige aroma’s van witte perzik, abrikoos en honingzoete bloemen. Rijk en mooi in balans met geintegreerd eikenhout. Dat doet echter geen afbreuk aan het pure Viognier karakter, maar voegt juist iets toe aan de structuur. Overvloedige, lang aanhoudende afdronk. Een ware ontdekking voor Viognier liefhebbers!

Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier: witte wijn uit de Languedoc

Begin jaren ’90 besloot de familie Miquel om zich te specialiseren in Viognier. Waarbij de basis voor de wijn het belangrijkste is namelijk: de wijnstokken op de meest geschikte bodem te laten groeien en de druiven de tijd te geven om goed en rustig te rijpen. Vanuit deze ervaring heeft Laurent Miquel deze Verite ontwikkeld, een onderscheidende en pure Cuvee. Laurent Miquel wordt gezien als een expert op het gebied van Viognier. 

Top Viognier wijn

De mooiste en duurste viognier wijnen komen uit Condrieu in de noordelijke Rhônestreek. Dit zijn prachtige wijnen en we merken dat deze Viognier druif bezig is aan een opmars en dat je nu ook buiten de noordelijke Rhône ook top viognier wijnen tegenkomt. Zo ontdekte het Britse wijnblad Decanter deze Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier en beoordeelde deze viognier wijn met maar lietst 96 punten. Een viognier wijn van uitzonderlijke kwaliteit voor deze prijs is een koopje.

Hoe wordt Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier gemaakt?

De Viognier druiven worden ’s nachts geoogst. Door de lage temperatuur kunnen de druiven niet gaan oxideren door de warmte en blijft de kwaliteit het best bewaard. Na binnenkomst worden de druiven gekneusd en maakt men een selectie van het sap. Het droesem wordt gescheiden op lage temperaturen. Fermentatie op ongeveer 16 graden. Gerijpt in 65% nieuwe en 2 jaar oude eikenvaten. Lichte filtratie alvorens te bottelen. De wijn is prachtig op dronk, mocht je wat flessen willen opleggen dan kan dat tot 2 - 3 jaar na oogstjaar.

Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier is lekker bij:

Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier is een heerlijke combinatie met de Franse keuken, gegrilde visgerechten als tarbot en zeebaars, kreeft en vissalades. Probeer de wijn ook met zachte rijpe kaassoorten als Camembert. Indien mogelijk, decanteer de wijn dan 1 uur voor het serveren.

Bestel Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Laurent Miquel Lieu-dit La Verite Viognier online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Vin Pays d'Oc
Druivensoort Viognier
Wijnland Frankrijk
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant