Welke wijn drink je bij asperges? Je ontdekt ze bij Flesjewijn.com

Asperges en wijn

Asperges en wijn: welke wijn kies jij?

Ieder jaar tussen april en juni worden de witte asperges weer geoogst. Ze staan ook bekend als ‘het witte goud’ genoemd en dat is niet voor niets. Wereldwijd staan de Nederlandse “asperge blanc” bekend vanwege hun volle, romige en bijzondere smaak. Deze smaak komt nog beter tot zijn recht wanneer een asperge met de perfecte wijn wordt gecombineerd. Dit geldt voor witte asperges, maar ook zeker voor groene asperges die wat langer in het jaar verkrijgbaar zijn.

Welke wijn bij asperges?

Welke wijn het beste bij de asperges geserveerd kan worden, hangt af van de asperge gerechten waarmee het gecombineerd wordt en natuurlijk wat u zelf graag drinkt. Idealiter is de wijn bij een aspergesoep wat lichter en frisser, terwijl een combinatie van asperges en zalm om een vollere witte wijn vraagt. Bij asperges is het meest voorkomende wijnadvies om te combineren met witte wijn. Toch is het ook zeker mogelijk om rode wijn bij asperges te schenken.

De lekkerste aspergewijnen

Sommige wijnstreken en druivenrassen leveren wijnen die perfect combineren met asperges. Traditioneel gezien drinkt men graag een Chenin Blanc of een Pinot Blanc bij asperges. Deze vettige wijnen laten de romige asperge smaak er echt uitspringen. Toch is het ook goed mogelijk om eens te breken met traditie en een andere wijn te serveren. Duitse wijnen uit de Elzas combineren goed met asperges. Net als de Chenin Blanc zijn zij vol van smaak, maar hebben ze wat meer fruitige en kruidige tonen. Ook de Duitse Riesling wordt vaak bij asperges gedronken. Dit is een lichte en vaak wat zoetere witte wijn die goed bij de lichtere varianten op aspergerecepten past. Denk hierbij aan een salade met asperges. Zelfs rode wijnen combineren goed met deze veelzijdige groente. Bij asperge recepten met gegrilde asperges of combinaties met vis en vlees kunt u met een gerust hart een lichte rode wijn op tafel zetten.

Veelvoorkomende combinaties van asperge recepten en wijn

Door de veelzijdigheid van de asperge zijn vele combinaties met wijn mogelijk. Traditionele recepten van asperge, zoals aspergesoep of asperges met ham en ei, combineren het best met volle en vettige wijnen. Asperges zijn ook heel geschikt als toevoeging aan een lichte salade, waarbij een frisse en eventueel lichtzoete witte wijn de volle tonen van de asperge des te meer laat uitspringen. Asperges in een hoofdgerecht worden vaak gecombineerd met vis of gevogelte. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om te bepalen welke wijn het beste past bij asperges en zalm. Dit gerecht leent zich uitstekend voor witte wijnen met fruitige en kruidige tonen. Ook lichte rode wijnen komen goed tot hun recht bij combinaties van asperges met vis of vlees.

Asperge wijn bij Flesjewijn.com

Op Flesjewijn.com vindt u een uitgebreid aanbod aan wijnen die perfect bij asperges passen. Ons uitgebreide assortiment aan witte en ook rode wijnen is afkomstig van gerenommeerde wijnhuizen. Door de grote variatie in geuren, tonen en aroma’s vindt u altijd een wijn die goed bij uw aspergegerecht past.


Wijnadvies

Manoir Grignon Muscat Sec
Frankrijk | Vin Pays d'Oc | Manoir Grignon
8,95
Hugel Gentil
Hugel Gentil
Frankrijk | Elzas | Familie Hugel
12,19
21%
Steininger Grüner Veltliner Kamptal
Steininger Grüner Veltliner Kamptal
Oostenrijk | Kamptal | Karl Steininger
Actieprijs 10,99 Normaal
13,95
Bespaar 2,96