Login en profiteer van extra voordeel
  • Gnarly Head Viognier

Gnarly Head Viognier

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 39 Spaarpunten i

Gnarly Head Viognier

Gnarly Head Viognier is een witte wijn met een mooie frisse stijl. De geur van deze viognier is heerlijk krachtig met kamperfoelie, abrikozen, perzik, peer en pruimen. Smaakvolle, frisse en sappige wijn met veel fruit tonen en mooie opwekkende zuren.

Californische Viognier wijn

De viognier druif wordt nog niet zo lang verbouwd in de wijngaarden van Californië. Ook voor Gnarley Head is de viognier een nieuwkomer. De druiven komen van verschillende delen van Californië waarbij je de frisheid proeft van de koele wijngaarden in Monterey, eigendom van de familie Indelicato. Viognier kan heel vet en rijp zijn, maar deze Gnarly Head Viognier is gemaakt in een mooie frisse stijl, en wat voor Californische viognier uitzonderlijke is, zonder enige vorm van houtrijping, puur op het expressieve fruit. 

Smaakvolle Viognier wijn

Deze Gnarly Head Viognier drinken we graag we serveren hem regelmatig als aperitief of lekker bij de borrel. Deze viognier wijn is ook mooi in combinatie met curry-kip of gebakken coquilles. Daarnaast kan je deze viognier schenken bij de zachte kaassoorten van koemelk zoals Brie, Camembert of Port Salut.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Delicato Family Wines
Gnarly Head
Druivensoort Viognier
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Gnarly Head

Gnarly Head is een Californisch wijnhuis met historie die begon in 1924 met de familie Indelicato. Zij waren een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. En werden in 2007 verkozen tot ‘’American Winery of the Year’’ Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië.

Gnarly Head wines is ontstaan uit een visioen over een druivensoort. In 2004 gingen de Gnarly wijnmakers op missie naar Lodi (Californië) op zoek naar de befaamde oude Zinfandel wijngaarden. Deze Zinfandel druivenstokken zijn ‘bush-vines’, ze staan niet op draden, en hun kop wordt elk jaar teruggesnoeid, net als bij een knotwilg. Dit levert een bijzondere, knoestige kop op, een ‘gnarley head’. Deze krachtige wijnstokken produceren geweldig fruit met een ongekende structuur. Buiten Zinfandel selecteren de wijnmakers druivensoorten (zoals chardonnay, viognier, pinot noir enz) van de beste wijngaarden van Noord Californië. De Gnarly Head wijnen zijn zoals je van een Californische wijn mag verwachten: Big, Bold en Juicy!

Misschien ook interessant