Login en profiteer van extra voordeel
  • Gnarly Head Viognier

Gnarly Head Viognier

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 36 Spaarpunten i

Gnarly Head Viognier is een witte wijn met een mooie frisse stijl. De geur is heerlijk krachtig met kamperfoelie, abrikozen, perzik, peer en pruimen. Smaakvolle, frisse en sappige wijn met veel fruit tonen en mooie opwekkende zuren.

De viognier druif wordt nog niet zo lang verbouwd in de wijngaarden van Californië. Ook voor Gnarley Head is de viognier een nieuwkomer. De druiven komen van verschillende delen van Californië waarbij je de frisheid proeft van de koele wijngaarden in Monterey, eigendom van de familie Indelicato. Viognier kan heel vet en rijp zijn, maar deze is gemaakt in een mooie frisse stijl, zonder enige vorm van houtrijping, puur op het fruit.

Serveer Gnarly Head Viognier als aperitief. Ook mooi in combinatie met curry-kip of gebakken coquilles. Deze viognier is ook bijzonder lekker bij de zachte kaassoorten van koemelk zoals Brie, Camembert of Port Salut.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Gnarly Head
Druivensoort Viognier
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Inhoud fles(cl)75cl

Gnarly Head

Gnarly Head is een Californisch wijnhuis met historie die begon in 1924 met de familie Indelicato. Zij waren een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. En werden in 2007 verkozen tot ‘’American Winery of the Year’’ Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië.

Gnarly Head wines is ontstaan uit een visioen over een druivensoort. In 2004 gingen de Gnarly wijnmakers op missie naar Lodi (Californië) op zoek naar de befaamde oude Zinfandel wijngaarden. Deze Zinfandel druivenstokken zijn ‘bush-vines’, ze staan niet op draden, en hun kop wordt elk jaar teruggesnoeid, net als bij een knotwilg. Dit levert een bijzondere, knoestige kop op, een ‘gnarley head’. Deze krachtige wijnstokken produceren geweldig fruit met een ongekende structuur. Buiten Zinfandel selecteren de wijnmakers druivensoorten (zoals chardonnay, viognier, pinot noir enz) van de beste wijngaarden van Noord Californië. De Gnarly Head wijnen zijn zoals je van een Californische wijn mag verwachten: Big, Bold en Juicy!

Misschien ook interessant