• El Candado Pedro Ximenez Valdespino

El Candado Pedro Ximenez Valdespino

Dessertwijn uit  JerezSpanje


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 51 Spaarpunten i
17,95

Sherry El Candado Pedro Ximenez Valdespino

El Candado (de Spaanse vertaling voor "hangslot") is een unieke sherry die enkel gemaakt wordt van de Pedro Ximenez druiven die groeien in de sherry gebieden van Spanje. Het is de klassieke Jerez dessert wijn. En dat hangslot aan de fles (kan) voorkomen dat hij te snel leeg gaat. Want eenmaal van de El Candado Pedro Ximenez Valdespino gedronken dan wil je zeker meer. El Candado Pedro Ximenez Valdespino Is donker mahonie bruin van kleur en heerlijk aromatisch. Je ruikt rozijntjes, donkere chocolade, noten, vijgen en dadels. De smaak is complex, intens en er gebeurt van alles met je smaakpapillen. De zoetheid is vol en past perfect bij de zachte en fluweelachtige sensatie van deze dessert sherry met een geweldig lange afdronk. 

Sherry met historie

Het sherryhuis Valdespino is een zeer traditioneel sherryhuis wat als een van de weinige sherryhuizen nog eikenhouten foeders (traditionele sherryvaten) gebruikt voor het vergisten van hun wijnen. Het bedrijf heeft 100 ha aan eigen wijngaarden waaronder de beroemde Innocente wijngaard. De wijnstokken in de wijngaarden zijn bijna allemaal meer dan 30 jaar oud, waardoor er een constante kwaliteit geleverd kan worden. De sherry's van Valdespino hebben allemaal karakter, hoge kwaliteit en concentratie.

Druiven Sherry El Candado Pedro Ximenez Valdespino

Voor de Pedro Ximenez sherry worden 100% Pedro Ximenez druiven gebruikt die gedurende 2 weken drogen in de zon, waarna de wijn voor minstens 10 jaar rijpt in het solera-systeem. Door dit rijpingsysteem waarborgt Valdespino ook de hoge kwaliteit van deze Pedro Ximenez Sherry die door Robert Parker beoordeeld werd met 90 punten.

Wijn-spijscombinatie Sherry El Candado Pedro Ximenez Valdespino

El Candado Pedro Ximenez Valdespino is heerlijk om zo van te genieten of drink het na je diner bij de koffie. Deze PX is tevens de perfecte dessertwijn bij zoete (chocolade) desserts, notentaart en desserts met vijgen en dadels. En heb je gewoon roomijs in huis, giet er dan een scheut overheen. (super lekker en je mag dan ook het schaaltje uitlikken ;) Probeer deze PX sherry ook zeker in combinatie met oudere (blauwader) kaas. Qua serveertemperatuur adviseren we keldertemperatuur of licht gekoeld  voor een optimale smaakbeleving.

Bestel Sherry El Candado Pedro Ximenez Valdespino online

Snel genieten van deze heerlijke sherry? U kunt Sherry El Candado Pedro Ximenez Valdespino online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw sherry in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Dessertwijn
Sherry
Wijnhuis Valdespino
Druivensoort Pedro Ximénez
Wijnland Spanje
Wijnstreek Jerez
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Misschien ook interessant