• El Candado Pedro Ximenez Valdespino

El Candado Pedro Ximenez Valdespino

El Candado (de Spaanse vertaling voor "hangslot") is een unieke sherry die enkel gemaakt wordt van de Pedro Ximenez druiven die groeien in de sherry gebieden van Spanje. Het is de klassieke Jerez dessert wijn. En dat hangslot aan de fles (kan) voorkomen dat hij te snel leeg gaat. Want eenmaal van de El Candado Pedro Ximenez Valdespino gedronken dan wil je zeker meer

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
20,95
  • 19,95 p.st. bij 6+ flessen
Ontvang 60 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Uitgebreide omschrijving

El Candado Pedro Ximenez Valdespino heeft een donkere mahonie kleur. De aroma's van noten, rozijnen, vijgen, dadels en chocola zijn intens zoet en prachtig complex. De smaak is heel zacht en fluwelig met tonen van pruimen en een lange afdronk. 

Het sherryhuis Valdespino is een zeer traditioneel sherryhuis wat als een van de weinige sherryhuizen nog eikenhouten foeders (traditionele sherryvaten) gebruikt voor het vergisten van hun wijnen. Het bedrijf heeft 100 ha aan eigen wijngaarden waaronder de beroemde Innocente wijngaard. De wijnstokken in de wijngaarden zijn bijna allemaal meer dan 30 jaar oud, waardoor er een constante kwaliteit geleverd kan worden. De sherry's van Valdespino hebben allemaal karakter, hoge kwaliteit en concentratie.

Voor de Pedro Ximenez sherry worden zongedroogde 100% Pedro Ximenez druiven gebruikt, waarna de wijn voor minstens 10 jaar rijpt in het solera-systeem. 

El Candado Pedro Ximenez Valdespino is perfecte dessertwijn bij zoete (chocolade)desserts, notentaart en desserts met vijgen en dadels.

El Candado (de Spaanse vertaling voor "hangslot") is een unieke sherry die enkel gemaakt wordt van de Pedro Ximenez druiven die groeien in de sherry gebieden van Spanje. Het is de klassieke Jerez dessert wijn. En dat hangslot aan de fles (kan) voorkomen dat hij te snel leeg gaat. Want eenmaal van de El Candado Pedro Ximenez Valdespino gedronken dan wil je zeker meer!

Specificaties

Wijnsoort Dessertwijn
Druivensoort Pedro Ximénez
Wijnland Spanje
Wijnstreek Castilië-La Mancha
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal6