Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine Cazes Rivesaltes Ambré - Vin Biodynamique

Domaine Cazes Rivesaltes Ambré - Vin Biodynamique

Witte wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i

De zoete wijnen van Rivesaltes heten 'vin doux naturel'. Naturel omdat er geen suiker aan is toegevoegd. Halverwege de gisting breken de boeren het proces af door een scheutje brandewijn bij de most te gieten. Dan houd je onvergiste druivensuikers over, vandaar. Die maken het zoet. Weelderig, intens, zoet, dat ervoor zorgt dat de wijnen lang kunnen rijpen. Ze zijn onverwoestbaar!

Traditionele vinificatie met lagering op oude eiken vaten gedurende 7 jaar en daardoor ontstaat die prachtige amberkleur.

Rivesaltes Ambré heeft aroma’s van gedroogd fruit en hazelnoot. In de smaak herkent men walnoten, rozijnen en dadels. Prachtige verfijnde smaak. Niet echt zoet, eerder heel rijp.

Serveren bij dessert met noten, amandel of caramelijs en stracciatella. Heerlijk bij een crema catalana, bijna, maar niet helemaal hetzelfde als een crème brulée. De kruiding is anders. Ideale serveertemperatuur is 13°C.

Bekroningen: 92 punten Parker

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Biologische wijn
Wijnhuis Domaine Cazes
Druivensoort Grenache
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Oranje
Inhoud fles(cl)37.5

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Cazes

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Hun visie is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijn tot gevolg. Het proces wordt volledig gecontroleerd door 'Ecocert', de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het 'Eco certificaat' toekent.

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëeren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Domaine Cazes is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.

Misschien ook interessant