Login en profiteer van extra voordeel
  • Corterosso Trilogia di Corteviola

Corterosso Trilogia di Corteviola

Rode wijn uit  Emilia-RomagnaItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Corterosso Trilogia di Corteviola: Italiaanse rode wijn

Liefhebbers van een klassiek glas Italiaanse rode wijn kunnen met deze Corterosso Trilogia di Corteviola, hun hart ophalen. De smaak is vol en  fluweel zacht en toch krachtig. Je proeft zachte hout tonen vermengd met tabak en een vleugje vanille met overduidelijk de hint naar de gedroogde druiven. Door de mooie balans met de rode en donkere fruittonen en de fijne specerijen toon is deze Corterosso Trilogia di Corteviola heel aangenaam drinken!

Druiven in Corterosso Trilogia di Corteviola 

Deze wijn wordt gemaakt van een Sangiovese druif die in vele gedaantes voorkomt, maar vooral een druif is die behoort tot de edelste van Italie en verantwoordelijk is voor een aantal van de grootste wijnen van Italie. Deze versie, de Cortorosso rilogia di Corteviola, komt uit Emilia Romagna aan de rivier de Rubicon, met als inspiratie de befaamde “ripasso” wijnen. Wijn waarbij een derde gedeelte van de Sangiovese traditioneel vergist. Een derde krijgt een elegante houtopvoeding en een derde van de druiven wordt gedroogd waarmee later een tweede gisting wordt geforceerd. Dit geeft de wijn een enorm krachtige maar druivige “fruitboost”.

Wijn-spijsadvies bij Corterosso Trilogia di Corteviola

Deze rode wijn uit Italië is echt een allemans vriend, we verkopen hem al jaren en ook de kwaliteit is altijd goed. Corterosso Trilogia di Corteviola is echt een wijn waar je op terug komt en die nooit gaat vervelen. Fijn om zo te drinken als huiswijn of serveer hem bij een feestje, je gasten zullen graag terug komen! Ideaal als aperitief, of geniet ervan bij een goed stuk (gegrild) stuk vlees of kaasplank.

Corterosso Trilogia di Corteviola bestellen

Wil je van de Corterosso Trilogia di Corteviola thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Corterosso Trilogia di Corteviola te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Corteviola
Druivensoort Sangiovese
Wijnland Italië
Wijnstreek Emilia-Romagna
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Corteviola

Corteviola is een historische wijngaard bij Verona in handen van de Familie Contri. Zij produceren al meer dan 60 jaar kwaliteitswijnen voor de hele wereld. Met de Corterosso Trilogia kan de liefhebber van een klassiek glas Italiaanse rode wijn zijn hart ophalen. 

De Corterosso Trilogia di Corteviola, komt uit Emilia Romagna aan de rivier de Rubicon, met als inspiratie de befaamde “ripasso” wijnen. De Cortebianco Laguna is een witte wijn van het eiland Sicilië, klassieke italiaanse witte wijn met een prachtig talmend gebloemd fluwele afdronk. De Grande Corterosso Primitivo Di Manduria is de Nestor van de familie Corteviola, een oude krachtpatser uit het gebied Manduria (Tarente) uit de hak van Italië (Puglia). Ervaar ze zelf...

Misschien ook interessant