• Corterosso Trilogia di Corteviola

Corterosso Trilogia di Corteviola

Rode wijn uit  Italië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 18 Spaarpunten i
6,95

Corterosso Trilogia di Corteviola: Italiaanse rode wijn

Liefhebbers van een klassiek glas Italiaanse rode wijn kunnen met deze Trilogia di Corteviola, hun hart ophalen... de volle smaak is fluweel zacht en toch krachtig met overduidelijk de hint naar de gedroogde druiven, het lichte eiken en de sappige confituur. En het mooie: deze wijn is heel betaalbaar! Geniet van deze wijn met een goed stuk (gegrild) vlees of pak gewoon uw moment, met een glas Cortorosso in een luie stoel...

Druiven in Corterosso Trilogia di Corteviola 

Deze wijn wordt gemaakt van een Sangiovese druif die in vele gedaantes voorkomt, maar vooral een druif is die behoort tot de edelste van Italie en verantwoordelijk is voor een aantal van de grootste wijnen van Italie. Deze versie, de Cortorosso rilogia di Corteviola, komt uit Emilia Romagna aan de rivier de Rubicon, met als inspiratie de befaamde “ripasso” wijnen. Wijn waarbij een derde gedeelte van de Sangiovese traditioneel vergist. Een derde krijgt een elegante houtopvoeding en een derde van de druiven wordt gedroogd waarmee later een tweede gisting wordt geforceerd. Dit geeft de wijn een enorm krachtige maar druivige “fruitboost”.

Wijn-spijsadvies bij Corterosso Trilogia di Corteviola

Deze rode wijn uit Italië is ideaal als aperitief, maar past ook prima bij barbecue, rood vlees en grillades.

Bestel Corterosso Trilogia di Corteviola online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Corterosso Trilogia di Corteviola online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Corteviola
Druivensoort Sangiovese
Wijnland Italië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Corteviola

Corteviola is een historische wijngaard bij Verona in handen van de Familie Contri. Zij produceren al meer dan 60 jaar kwaliteitswijnen voor de hele wereld. Met de Corterosso Trilogia kan de liefhebber van een klassiek glas Italiaanse rode wijn zijn hart ophalen. 

De Corterosso Trilogia di Corteviola, komt uit Emilia Romagna aan de rivier de Rubicon, met als inspiratie de befaamde “ripasso” wijnen. De Cortebianco Laguna is een witte wijn van het eiland Sicilië, klassieke italiaanse witte wijn met een prachtig talmend gebloemd fluwele afdronk. De Grande Corterosso Primitivo Di Manduria is de Nestor van de familie Corteviola, een oude krachtpatser uit het gebied Manduria (Tarente) uit de hak van Italië (Puglia). Ervaar ze zelf...

Misschien ook interessant