Login en profiteer van extra voordeel
  • Bellingham Pear Tree White

Bellingham Pear Tree White

Witte wijn uit  Western CapeZuid Afrika


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Bellingham Pear Tree White

Bellingham Pear Tree White van de Tree Series is een helder strogele Zuid-Afrikaanse witte wijn. De start is gelijk vol met tropische aroma's van ananas, passievrucht en honing meloen samen met perzik en sinaasappel bloesem. Deze aroma's komen ook in de smaak terug. Bellingham Pear Tree White is een innemende witte wijn met een mooie balans en een verfrissende levendige afdronk. 

Historische perenboom

De Bellingham Pear Tree White is vernoemd naar een bijzondere perenboom in de prachtige tuin van Bellingham in Franschhoek. Deze boom is geplant in 1710 en waarschijnlijk de oudste perenboom van Zuid-Afrika. De boom huist vele vogels die op hun beurt weer in de wijngaarden helpen bij het onder controle houden van de hoeveelheid bedreigende insecten. Een goede reden om een lekkere witte wijn naar deze perenboom te noemen. Het is een smaakvolle combinatie tussen de klassieke druif van Zuid-Afrika, de chenin blanc, met wat viognier, waardoor hij heerlijk geurig en aromatisch van karakter wordt.

Hoe wordt Bellingham Pear Tree White gemaakt?

Bellingham Pear Tree White is een blend van 80% Chenin Blanc en 20% Viognier. De druiven worden vroeg in de ochtend met de hand geplukt en worden samen gefermeteerd. Na binnenkomst worden de druiven vergist op lage temperatuur, om de fruittonen te bewaren.

Wijn- Spijsadvies voor bij Bellingham Pear Tree White

Deze witte wijn komt het beste tot zijn recht als hij jong gedronken wordt. (in de eerste 2 jaar na bottelen is het fruit het meest expressief aanwezig). De Bellingham Pear Tree White is lekker om zo te drinken maar is absoluut aan te bevelen bij sushi, Thaise kip wraps, asperges of een heerlijke Ceasar salade.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Chenin Blanc
Viognier
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Western Cape
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.6%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bellingham

Exclusief en Zuid-Afrikaans, dat zijn de wijnen van wijnhuis Bellingham. We zijn dan ook super blij dat we de wijnen van dit mooie wijnhuis mogen verkopen!  Deze Bellingham wijnen zijn voor fijnproevers en gastronomische wijnliefhebbers een echte verrijking van ons assortiment. 

Smaakvolle wijnen

Hier vindt u wijnen uit de Tree-, Homestead- en Bernard-series van Bellingham. De wijnen van de Tree serie zijn vernoemd naar naar de historische bomen die in de prachtige tuin van het Bellingham landhuis staan.De Homestead-wijnen zijn genoemd naar de ‘homestead’ in de Franschhoek Valley waar het voor Bellingham allemaal begon. Hier werden de bijzondere wijnconcepten van Bellingham ontwikkeld en dat zien we terug in de bijzondere wijnen uit de Homestead-serie. De Bernard-serie is genoemd naar Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar'. Hij was namelijk niet tevreden tot de wijn helemaal perfect was. En dat proeft u nu nog steeds terug in de verfijnde wijnen uit de Bernard-serie. 

Misschien ook interessant