Wijn-spijsadvies bij chardonnay wijnen vind je bij Flesjewijn.com

Wijn-spijsadvies bij chardonnay wijnen

We houden van eten en drinken en vooral de lekkere combinaties van deze twee. En de combinatie van wijn en spijs is voor ons geslaagd als de wijn en het eten elkaar aanvullen of zelfs versterken. Met dit wijn-spijsadvies voor bij chardonnay wijnen hopen we u inspiratie te geven voor een gezellige lunch of etentje.

Chardonnay en kip

Omdat er nogal wat soorten chardonnay wijnen zijn, zijn er ook aardig wat mogelijkheden. Deze witte wijn is niet echt eenkennig, maar een combinatie met kip is eigenlijk altijd geslaagd. Een gewone, simpel gebraden kip is verzot op chardonnay en het maakt niet uit waar deze witte vandaan komt. Is de kip pikanter, bijvoorbeeld als southern fried chicken (met paprika poeder en cayenne)? Neem dan een chardonnay uit een warmer klimaat als Chili

Chardonnay en eiergerechten

Ook bij eiergerechten kunt u gaan voor een chardonnay. De combinatie van gepocheerde eieren met ham en hollandaisesaus (Eggs Benedict) en chablis is echt hemels. En dat heeft te maken met de saus. Als u bij een gerecht een saus met veel room en/of boter serveert, dan kunt u er bijna wel zeker van zijn dat een chardonnay daar heerlijk mee combineert.

Visgerechten en chardonnay

Voor pure, witte visgerechten adviseren we chardonnay wijn uit een koel klimaat, zonder al te veel houtrijping. Zo wordt het niet te overheersend. Hebben we het over de klassieke zeetong ‘sole à la meunière’ met noisetteboter, dan past een goede Bourgogne perfect. Serveert u oesters en andere zilte schelpdieren? Denk dan eens aan een lichte Chablis. Of champagne natuurlijk, maar dat is niet altijd chardonnay. Heeft u een stevig visgerecht op de grill gemaakt, dan is een volle, houtgelagerde chardonnay juist wél perfect.

Chardonnay bij gegratineerde gerechten

Ook bij gegratineerde schotels is het met chardonnay erg fijn combineren. Bij een eenvoudige risotto met zeevruchten past een lichtere chardonnay zonder houtrijping. Schaal- en schelpdieren maakt u ook altijd bij met een mooi glas chardonnay. Voor stevige gerechten, zoals pompoenrisotto, quiche, gerookte kip, gevogelte en varkensvlees is een volle stevige, houtgelagerde chardonnay de beste keus. (tip: kijk eens bij onze Amerikaanse chardonnay wijnen!)

Chardonnay wijn bij de kaas

Houdt u van kaas, dan kunt u met chardonnay uw lol op! Witte kazen doen het goed met deze witte wijn. Denkt u bijvoorbeeld eens aan geitenkaas of witschimmelkazen. Ook verse romige kazen passen perfect bij chardonnay.

Wijnadvies voor chardonnay op maat

Met deze informatie kunt u al heel wat wijn-spijscombinaties met chardonnay maken. Wilt u toch graag een advies op maat over welke chardonnay het beste past bij uw geplande gerecht? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het kiezen van de perfecte witte wijn. Bestellen doet u vervolgens eenvoudig in onze wijnwebshop!