Wat is het verschil tussen cava en prosecco? Ontdek het bij flesjewijn.com

Verschil cava prosecco

Wat is het verschil tussen cava en prosecco?

Een smal en hoog glas wijn dat bubbelt en bruist in het glas. Mousserende wijnen zijn populair en dat is niet zonder reden. Het koolzuur in de wijn zorgt voor het bruisende effect en door dat prikkelende gevoel ontstaat een ware smaaksensatie wanneer u een slokje neemt. Het is niet voor niets dat bruisende wijnen veel worden geschonken bij feestelijke gelegenheden.

Er zijn verschillende soorten mousserende wijnen. Het gaat meestal om witte wijn, maar ook rode en rosé wijnen zijn verkrijgbaar met bubbels. Deze wijnen worden vaak brut wijnen genoemd. Globaal zijn mousserende wijnen onder te verdelen in Cava, Champagne en Prosecco. Champagne is een mousserende wijn die uitsluitend in een bepaalde streek van Frankrijk geproduceerd wordt. Maar wat is nu het verschil tussen Cava of Prosecco? Op Flesjewijn.com leggen we u de grootste verschillen uit. Zo helpen we u de beste mousserende wijn te kiezen.

Het verschil tussen cava en prosecco

Cava, ook wel Cava brut genoemd, en Prosecco zijn beide mousserende wijnen die uit verschillende landen afkomstig zijn. Zo wordt Cava geproduceerd in Spanje en Prosecco in Italië. In beide landen bevinden de wijngaarden zich in de noordelijke gebieden. Door het droge, warme en constante klimaat zijn deze streken heel geschikt voor de productie van frisse, schuimende wijnen. Het is dus ook niet verrassend dat de beste Cava en Prosecco uit deze streek komen.

De verschillen in het kort

Naast dat ze uit een ander land afkomstig zijn, zijn ook de druivensoorten anders. Hoewel het druivenras per wijnhuis kan verschillen, wordt Prosecco meestal gemaakt van de Gelra druif. Deze druif heeft smaken van rijp fruit, zoals appel, peer en meloen. Cava is meestal een combinatie van drie verschillende druivenrassen, namelijk Macabeo, Xarello en Parellada. Dit zorgt ervoor dat Cava fruitige, kruidige en florale tonen heeft.

Cava en Prosecco worden ook op een andere manier geproduceerd. In tegenstelling tot normale wijnen worden mousserende wijnen twee keer vergist. Bij deze tweede vergisting worden de resterende suikers in wijn omgezet in koolzuurgas en alcohol. Bij Cava gebeurt deze tweede vergisting in de fles, terwijl dit bij Prosecco in een tank onder hoge druk plaatsvindt. Cava heeft dus langer en intensiever contact met de gistresten dan Prosecco.

De verschillen in druivenrassen en productieprocessen maakt dat de smaak van Prosecco en Cava anders is. Prosecco is over het algemeen een fruitige en frisse wijn, terwijl Cava een wat complexere en drogere smaak heeft.

Cava of Prosecco bij Flesjewijn.com

Op Flesjewijn.com vindt u een uitgebreid assortiment aan hoge kwaliteit Cava brut en Prosecco. De mousserende wijnen zijn afkomstig van gerenommeerde wijnhuizen. Ze verschillen in geuren, tonen en aroma’s. Uw keuze voor Cava of Prosecco hangt natuurlijk af van de gelegenheid en uw eigen voorkeur. Op Flesjewijn.com vindt u voor iedere feestelijke gelegenheid een passende wijn.


Wijnadvies

De Stefani Prosecco Rosé 0.15 Millesimato
De Stefani Prosecco Rosé 0.15 Millesimato
Italië | Veneto | De Stefani
16,95

Verkennen