Login en profiteer van extra voordeel
  • Brazin Old Vine Zinfandel

Brazin Old Vine Zinfandel

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 51 Spaarpunten i

Brazin Old Vine Zinfandel: Californische rode wijn

Brazin Old Vine Zinfandel is een super rijpe en krachtige diep gekleurde Californische rode wijn. Intense smaak vol met rijp zwart fruit en leer, tabak, specerijen en zachte en verleidelijke vanille tonen. Deze complexe rode wijn is mooi in balans met fijne zuren en zachte tannines en loopt uit in een aanhoudende afdronk.

Druiven Brazin Old Vine Zinfandel 

De zinfandel druiven voor deze Brazin Old Vine Zinfandel zijn afkomstig van wijngaarden die liggen in de Californische wijnstreek Lodi. Dit is dé streek voor zinfandeldruiven. Hier groeien de zinfandel druiven onder ideale omstandigheden van een mediterraan klimaat en staan de wijnstokken in een zanderige ondergrond waar de wortels op grote diepte hun voedingsstoffen halen. Gedurende de dag zorgt de koele lucht instroom voor verkoeling en dit bevordert de aroma-ontwikkeling in de druif. Brazin Old Vine Zinfandel komt zoals de naam al aangeeft van oude wijnstokken. Deze zijn 40 tot 80 jaar oud en leveren kleine maar bijzonder sterk aromatische druiven op die deze wijn grote intensiteit en complexiteit geven. Na de vinificatie rijpt de wijn ongeveer een jaar op frans en amerikaans eiken vaten. Brazin Old Vine Zinfandel is nu mooi op dronk maar kan je zeker nog 3 tot 5 jaar laten liggen. 

Combineren van Brazin Old Vine Zinfandel rode wijn

Deze stevige Californische rode wijn past perfect bij pepersteak, gegrilde lamskoteletten, gekruide worstjes, belegen kazen. Hij is ook goed op zijn plaats bij gerechten van de barbecue.

Bestel Brazin Old Vine Zinfandel online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Brazin Old Vine Zinfandel online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Delicato Family Wines
Druivensoort Zinfandel
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Misschien ook interessant