Pinot Gris wijnen

Hieronder treft u een overzicht aan van onze Pinot Gris wijnen aan. Niet alleen wijnen die voor 100% van Pinot Gris druiven gemaakt zijn ook wijnen die uit 2 of meer druivensoorten bestaan waaronder de Pinot Gris druif. 

lees meer

Pinot Gris wijnenDe Pinot Gris druif wordt ook wel Pinot Grigio, Grauburgunder of ruländer genoemd en stamt af van de Pinot Noir. Hij heeft veel weerstand, roodgrijze druiven en houdt van een diepe grond. In de 14e eeuw kwam hij vanuit Frankrijk aan het Balatonmeer in Hongarije terecht. In de Elzas, in Duitsland of in Oostenrijk bereikt hij als spätlase en auslese vaak een topkwaliteit en levert hij uitzonderlijke volle wijnen met veel extract en een fijne kruidigheid, maar vrij weinig zuren.

Als Pinot Grigio komt de druif meestal uit Noordoost-Italië, waar hij met grote opbrengsten tot een lichte en neutrale witte wijn verwerkt wordt.

Beste Pinot Gris uit de Elzas

De Pinot Gris is vrij algemeen in Noord-Italië, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland en nog vele andere landen, maar bereikt bijna nergens dezelfde kwaliteit als in de Elzas. Geur en smaak zijn volledig afhankelijk van de herkomst, evenals de structuur van de wijn. Pinot Gris-wijnen kunnen licht subtiel, droog en zacht aromatisch zijn.

De Pinot gris druif heeft van nature flink wat suiker en relatief weinig zuren. Hierdoor wordt zij bij voorkeur in koelere streken geteeld. In warme regio's ontstaan vaak saaie zoetige wijnen. De schillen bevatten weinig kleurstof zodat de wijnen wit of hooguit rosé-kleurig kunnen zijn

Herkenbare aroma's Pinot Gris druif

Gul bouquet, soms wat zwoele tonen, iets rokerigs, noten, honing, weelderig

Al onze Pinot Gris wijnen op een rij

 • Rocca Pinot Grigio Delle Venezie
    5,95 p.st.
 • Zenato Pinot Grigio Delle Venezie
    6,99 p.st.
 • Epicuro Pinot Grigio
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,49 p.st.
 • Farina Pinot Grigio del Veneto
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,95 p.st.
 • Baglio Al Sole Pinot Grigio
    7,95 p.st.
 • Henri Martin Alsace Noble Blend
    8,95 p.st.