Login en profiteer van extra voordeel
  • Portillo Dulce Natural Sauvignon Blanc

Portillo Dulce Natural Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 27 Spaarpunten i

Hoe smaakt de Portillo Dulce Sauvignon Blanc?

Portillo Dulce Natural Sauvignon Blanc is een frisse medium zoete sauvignon blanc met een licht groen gouden kleur. De aroma's zijn vol met rijpe perzik, grapefruit, groene appel en citrus tonen. In de smaak komen de aangename zuren, frisheid en natuurlijke zoetheid samen tot een mooi geheel en sluit af met een lange delicate afdronk.

Hoe wordt deze licht zoete Sauvignon Blanc gemaakt?

De natuurlijke zoetheid van de Portillo Dulce Natural Sauvignon Blanc is te danken aan het eerder stoppen van de gisting van de wijn. Hierdoor zijn niet alle suikers van de wijn omgezet in alcohol. Dit heeft tot resultaat dat de wijn niet alleen zoeter is maar ook een lager alcohol percentage heeft. (9%)

Veelzijdige halfzoete witte wijn

Doordat de Portillo Dulce een halfzoete witte wijn is kan je met deze wijn diverse heerlijke wijn- spijs combinaties maken. Het maakt niet uit of je kiest voor zoet of hartig. Deze wijn is prima te combineren met niet te zoete desserts denk aan een heerlijk stuk Lemon Pie of lichte fruit cake,. Ben je kaasliefhebber schenk deze Portillo Dulce Sauvignon blanc dan eens bij een kaasplankje met zachte wit schimmel kazen als Brie of Camenbert. 

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Wijnhuis Bodegas Salentein
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol9%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende bodega, ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Bodegas Salentein produceert verschillende wijnseries, van jonge fruitige wijnen tot houtgelagerde en icoon wijnen, hierdoor heeft Salentein een grote range aan wijnen geschikt voor elke wijndrinker!

Misschien ook interessant