• Marques de Caceres Crianza

Marques de Caceres Crianza

Voor Marqués de Cáceres is de Crianza een van de belangrijkste wijnen in productie. Deze wijn is dan ook een van de vlaggenschepen van het huis. Het is een modern gemaakte Rioja, met niet alleen een aangename houtrijping, maar ook veel accent op het fruit. Helemaal in de moderne stijl van Marqués de Cáceres.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
10,95
  • 9,95 p.st. bij 6+ flessen
Ontvang 30 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Marques de Caceres hier >

Uitgebreide omschrijving

Voor Marqués de Cáceres is de Crianza een van de belangrijkste rode wijnen in productie. Deze wijn is dan ook een van de vlaggenschepen van het huis. Het is een modern gemaakte Rioja, met niet alleen een aangename houtrijping, maar ook veel accent op het fruit. Helemaal in de moderne stijl van Marqués de Cáceres. De belangrijkste druif is de tempranillo, die 85% van de blend uitmaakt. Hij geeft de wijn zijn fijne en subtiele karakter. Garnacha brengt een mooie rondeur en graciano zorgt voor peperigheid en wat frisse zuren. Het klimaat in de Rioja zorgt er voor dat de druiven laat worden geoogst, met veel kleur en smaak en rijpe tannine. Een Rioja Crianza volgens het boekje, 12 maanden gerijpt op barrique. Na botteling rijpt de wijn nog bijna een jaar op fles voor hij op de markt wordt gebracht. Hij is dan klaar om gedronken te worden.

Marques de Caceres Crianza is een goede keuze in combinatie met de mediterrane keuken zoals bij gegrilde groenten, kotelet van pata-negra-varken en pasta met een lichte vleessaus. Lekker met medium gerijpte kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Marques de Caceres
Druivensoort Graciano
Grenache
Tempranillo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rioja
Inhoud fles(cl)75

Marques de Caceres

Marques de Caceres is een van de wijnhuizen die de beste Rioja's ter wereld produceerd. De wijngaarden van Marques de Caceres liggen om en nabij Cenicero in de Rioja Alta, het beste stukje wijnland van Spanje. Het overgrote deel is beplant met de Tempranillo (nauw verwand aan de Cabernet), de Garnacha (Grenache) en de inheemse Gracianodruiven. Voor de witte wijnen groeien hier de edele rassen als Viura en Malvasia.

Doordat de bodega's van Marques de meeste druiven van de wijnboeren kopen kunnen ze een strenge selectie toepassen. Alleen de beste druiven zijn goed genoeg. In slechte jaren maakt de Marques geen wijn. (zelfs Mouton Rothschild selecteert niet meer zo streng!). In moeilijke jaren als 1977 en 1979 maakte de Marques bijvoorbeeld geen Crianza's of Reserva's.

Klik hier voor meer informatie over Bodegas Maruqes de Cáceres >>