Login en profiteer van extra voordeel
  • Graham's 10 Years Old Tawny Port

Graham's 10 Years Old Tawny Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 75 Spaarpunten i

Graham's 10 Years Old Tawny Port

Graham's 10 Years Old Tawny Port heeft een fijne roodbruine kleur. Na een decenium van zorg en langzame rijping op eikenhout is deze tawny port tot een prachtige smaaksensatie gegroeid waarin je complexe nootachtige en rijpe fruitsmaken herkent. De geur is rijp, complex en heeft duidelijke aroma’s van noten, honing en vijgen. Het is een rijke, rijpe tawny port, zeer zacht en smaakvol met een volle lange afdronk.

Een blend van meer dan 10 jaar oud

Bij het maken van deze gerijpte tawny port worden alle benodigde disiplines tot in detail uitgevoerd om zo garant te staan voor een optimale kwaliteit. Denk hierbij aan de kunst van het blenden, het maken van de vaten en de kunst van het rijpingsproces. De 10 jaar oude Tawny port van Graham's wordt na traditionele vinificatie gerijpt in grote houten vaten van 534 liter, hierdoor krijgt de Port zijn karakteristieke Tawny karakter. Een 10 jaar oude tawny port is een blend van diverse oudere jaren, die, mits met zorg geblend, de impressie geven van een 10 jaar oude tawny port. Door langdurig lageren op eikenhout verandert de kleur van diep, donker rood naar een warme koperkleur.

Bewaren en serveren van Graham's 10 Years Old Tawny Port

Gerijpte Tawny port wordt, na botteling niet beter, deze 10 jaar oude tawny port heeft zijn rijpingsproces ondergaan op het vat en is daarna klaar om gedronken te worden. Anders dan een vintageport, deze rijpt jaren door op fles. Zolang je een ongeopende fles 10 jaar oude port op een donkere koele plaats bewaard kan dat prima. Na opening van de fles is de port nog 4 a 6 weken houdbaar, mits goed afgesloten. Bewaar de je geopende fles in de koelkast dan blijft de port langer op smaak. Daarbij adviseren we ook om deze port licht gekoeld te drinken, hierdoor ervaar je de smaak nog beter! De Graham's 10 Years Old Tawny Port is en fijn port om zo te drinken en is daarnaast heerlijk bij kaas, tarte tatin, appelgebak met kaneel met roomijs of een amandelcake, blauwe kazen, noten en vijgen. Wil je van deze 10 jaar oude port thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Graham's 10 Years Old Tawny Port te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol20%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Graham's Port

Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als de LBV, lang gerijpte tawny's en Vintage Port van Graham's scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Misschien ook interessant