Login en profiteer van extra voordeel
  • Domaine Cazes Rivesaltes Grenat Rouge

Domaine Cazes Rivesaltes Grenat Rouge

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

Deze rode dessertwijn heeft geweldig intense aroma’s van wilde aardbeien en rood fruit. Enkel door de ruiken kan je deze bijzondere rode dessertwijn al proeven! De smaak is zoals verwacht fruitig en erg elegant. Zelfs de 110 gram restsuiker per liter maakt deze biologische dessertwijn niet log of zwaar.

Bijzonderheden: De zoete wijnen van Rivesaltes heten 'vin doux naturel'. Naturel omdat er geen suiker aan is toegevoegd. Halverwege de gisting breken de boeren het proces af door een scheutje brandewijn bij de most te gieten. Dan houd je onvergiste druivensuikers over, vandaar. Die maken het zoet. Weelderig, intens, zoet, dat ervoor zorgt dat de wijnen lang kunnen rijpen. Ze zijn onverwoestbaar!

Passend bij: Vooral fantastisch bij sorbets met rood fruit, aardbeien, maar ook bij chocolade heel bijzonder.

Bekroningen: 90 punten Parker

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Dessertwijn
Biologische wijn
Kleine flesjes
Wijnhuis Domaine Cazes
Druivensoort Grenache
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)37.5

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Cazes

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Hun visie is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijn tot gevolg. Het proces wordt volledig gecontroleerd door 'Ecocert', de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het 'Eco certificaat' toekent.

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëeren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Domaine Cazes is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.

Misschien ook interessant