Login en profiteer van extra voordeel
  • Chateau Etang Des Colombes Vieilles Vignes

Chateau Etang Des Colombes Vieilles Vignes

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i

Chateau Etang Des Colombes Vieilles Vignes: wijn uit Zuid-Vrankrijk

Chateau Etang des Colombes Bicentenaire Vieilles Vignes is een prachtwijn uit het zonnige zuiden waarbij je echt waar voor je geld krijgt! Deze wijn is diep paarsrood gekleurd en heeft een krachtige geur met veel rood fruit (bessen, kersen, aardbeien) met op de achtergrond mooi verweven houttonen. In de smaak gaan de mooie, ronde tannines samen met heerlijke kruidigheid, een vleugje specerijen en rijp rood fruit. Dit alles eindigt in een mooie, zacht, lange afdronk.

Druivensoorten wijn Chateau Etang Des Colombes Vieilles Vignes

De Etang des Colombes Bicentenaire Vieilles Vignes wordt gemaakt van vier karakteristieke zuidfranse 'terroir' druivensoorten Carignan, Grenache, Syrah en Mourvèdre. De wijnen worden per druivensoort gevinifieerd en daarna geassembleerd. Een deel, d.w.z. 40% van de wijn, ondergaat gedurende 8 a 9 maanden een rijping op Franse barriques, waardoor er een aangename stevigheid in de smaak ontstaat.Vieilles Vignes betekent oude wijnstokken (in dit geval 60 jaar oude wijnstokken), dit betekent dat de wijnstokken langere wortels hebben en wat minder druiventrossen voortbrengen, waardoor er een complexere en meer geconcentreerde smaak ontstaat.

Combineren rode wijn Chateau Etang Des Colombes Vieilles Vignes

Deze rode wijn past perfect bij (gegrilde) vlees- en wildgerechten. Ook heerlijk bij diverse kazen of pittige worst.

Bestel Chateau Etang Des Colombes Vieilles Vignes online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Chateau Etang Des Colombes Vieilles Vignes online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Château Etang des Colombes

In het hart van Corbières, in Lézignan, ligt Château Etang de Colombes, eigendom van monsieur Henri Gualco. Het Château dateert van de 17e eeuw en was vroeger eigendom van de aartsbisschop van Narbonne.
De wijnen van Etang de Colombes worden als de beste van Corbières beschouwd. Sinds vier generaties streeft men hier naar het produceren van druiven van de beste kwaliteit, zodat men de bijzondere bodemeigenschappen proeft in de wijnen.

De Etang des Colombes Bicentenaire Vieilles Vignes van Château des Colombes is enige tijd niet beschikbaar geweest maar we zijn bijzonder blij dat we deze heerlijke wijn binnenkort weer mogen verwelkomen in ons assortiment!

Misschien ook interessant