Login en profiteer van extra voordeel
  • Yalumba Y Viognier

Yalumba Y Viognier

Witte wijn uit  South AustraliaAustralië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i

Yalumba Y Viognier

Yalumba Y Viognier is een frissere viognier wijn in het viognier spectrum. Toch zijn alle unieke viognier kenmerken er zonder overdreven aanwezig te zijn, Hierdoor is Yalumba Y Viognier waarschijnlijk ook zo geliefd. De aroma's van kamperfoelie, witte bloemen en een vleugje abrikozennectar met levendige tonen van steenfruit en een verfrissende afdronk vallen bij velen erg goed in de smaak. 

Yalumba kweekt eigen wijnstokken

Yalumba is in 1975 gestart met een eigen kwekerij. Deze was oorspronkelijk bedoeld om kwaliteitswijnstokken te telen en hiermee de eigen wijngaarden van Yalumba te onderhouden. Tegenwoordig is de Yalumba kwekerij Australië's meest betrouwbare bron van geënte wijnstokken van hoge kwaliteit. Het etiket van Yalumba Y Viognier verwijst hiernaar. De op het etiket afgebeelde wijnstekken vormen het begin van de nieuwe wijngaard, geplant na het zorgvuldig sorteren en enten van nieuwe wijnstokken in de ultramoderne Yalumba-kwekerij.

Wijn- spijsadvies voor bij Yalumba Y Viognier

Yalumba Y Viognier is echt een fijne witte wijn voor bij de maaltijd. Denk aan combinaties met gevogelte, rijke salades of probeer deze wijn eens bij varkenshaas met appel en venkel of groente san choy bow (chineese gevulde sla rolletjes). Ook is deze viognier heerlijk bij licht gekruide Aziatische gerechten. 

Yalumba Y Viognier is geschikt voor veganisten en vegetariërs!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Viognier
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13,5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly. 

Misschien ook interessant