Portillo wijnen: bieden veel kwaliteit en variatie

De Portillo wijnserie staat voor genieten. Deze wijnserie is afkomstig van het bekende Bodegas Salentein dat een heel scala aan prachtige Argentijnse wijnen maakt. Deze Portillo wijnserie heeft een uiteenlopende variatie aan wijnen, voor iedere smaak is er een passende wijn. Er is keuze van droge witte wijn tot aan volle rode wijn en ze hebben zelfs een zachte zoete witte wijn. Stuk voor stuk bijzonder smaakvolle wijnen, lekker om zo te drinken maar ze passen zeker bij een lekker gerecht. Dit hebben we per wijn ook aangegeven. Welke Portillo wijn kies jij?

Salentein Portillo wijnen

 • Login en profiteer van extra voordeel
    6,50 p.st.
  Portillo Malbec 37,5 cl
 • Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
  Portillo Sauvignon Blanc
 • Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
  Portillo Chardonnay
 • Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
  Portillo Malbec
 • Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
  Portillo Merlot
 • Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
  Portillo Pinot Noir
 • Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
  Portillo Dulce Natural Sauvignon Blanc
 • Login en profiteer van extra voordeel
    59,70 p.st.
  Proefdoos Portillo Pick & Mix

Portillo wijn, jong en met een eigen stijl!

Bodegas Salentein zet met de "jonge" Portillo lijn een serie wijnen neer die een jeugdig en modern karakter hebben met veel diversiteit aan fruitsmaken en aroma's. Die aroma's zijn weer te danken aan de hoge ligging van het landgoed. De Portillo wijnen zijn vernoemd naar een historische bergpas die het Andes gebergte verbindt met de Uco Valley. De Portillo wijn is een jonge en en heerlijke drinkbare wijnserie waarbij elke variëteit zijn specifieke kleur, aroma's en smaak verpakt in een unieke persoonlijke stijl wijn. Zeker de moeite waard om te proberen! Ben je op zoek naar een Premium wijn van Salentein kijk dan eens bij de Salentein Primus, Salentein Single VineyardSalentein Numina Serie of de Salentein Barrel Selection Serie.

Waar liggen de Portillo wijngaarden?

De wijngaarden van de Portillo wijnen liggen in Uco Valley in Mendoza en beslaan 68 hectare. Ze liggen in een rotsachtige omgeving, aan de voet van het Andesgebergte in Argentinië, op ± 1200 meter hoogte. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. 

Druiven met dikke schil

Door de hoge ligging van de Portillo wijngaarden profiteren de druiven van intens zonlicht en meer ultraviolette stralen. Hierdoor rijpt het fruit volledig en is de opbouw van natuurlijke suikers optimaal. Door de hoge ligging koelt het s'nachts flink af waardoor de rijping van de druiven geleidelijk verloopt en er een optimale balans ontstaat tussen de suikers en zuurgraad in de druiven. Ook ontwikkelen de druiven een dikkere schil op grote hoogte wat weer van invloed is op de kleur en aroma. Er zijn twee manieren om kleur te meten: intensiteit en toon. Op grotere hoogten hebben wijnen de neiging om naar zwarte of violette tinten te gaan en is er een grote helderheid van kleur. De diepere kleur is het resultaat van dikkere druivenschillen. Kleur is aanwezig in de cellen van de druiven, dus hoe meer cellen, hoe groter de kleur. Aroma is een ander kenmerk dat wordt beïnvloed door de hoogte. Omdat aroma afkomstig is van de druivenschil, hoe dikker de schil, hoe groter het aroma.

Hoe wordt Portillo wijn gemaakt?

Na de pluk worden de druiven handmatig gesorteerd en zorgvuldig verwerkt in de wijnmakerij. Deze werkt op zwaartekracht stroming waardoor het fruit zo zacht mogelijk wordt behandeld. Het voorkomt dat het fruit moet worden gepompt, wat de pitten kan breken en bitterheid in de wijn veroorzaakt. Ook is er hierdoor minder kans op oxidatie. Door in de Portillo wijnmakerij technologie en traditie te combineren kan de wijnmaker de jonge fruitige en wijnen produceren met de fruitige stijl waar de Portillo wijnen om bekend staan. De bodega is gebouwd van de aarde en in harmonie met de natuurlijke omgeving. Ontworpen om naadloos en respectvol op te gaan in zijn omgeving; het werd gebouwd met behulp van een innovatieve Cyclopische metseltechniek waarbij lokale stenen werden gebruikt die in de dikke sedimentaire lagen van de bergvallei werden gevonden. De Portillo wijn wordt modern gemaakt met verkoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks. Op deze manier komt de ware expressie van het fruit naar voren.

Portillo wijnen hebben informatief etiket

Dat Portillo wijnen gemaakt worden om samen van te genieten wordt enkel bevestigd door het eigentijdse en bijzonder informatieve etiket. Je kan in een oogopslag de druivensoort, jaargang, regio, wijngaard nummer te zien. En daarbij worden ook wijn- spijs tips bij de Portillo wijn gegeven. Het rug etiket van de nieuwe Portillo flessen is buiten de verplichte items een bron van informatie over Salentein, de Portillo wijnserie en proefnotities over de wijn zelf. De Portillo serie bestaat momenteel uit 6 wijnen in ons huidige assortiment. 

Pojito wijncocktail

Een cocktail maken met wijn? Zeker eens proberen! Deze wijncocktail is heerlijk fris, eenvoudig te maken en vooral…lekker! 
Wijn leent zich namelijk uitstekend om cocktails mee te maken. En omdat wijn minder alcohol bevat dan gedistilleerde dranken, is het minder bitter en heeft een wijncocktail minder zoetstoffen nodig om de smaak te balanceren. Het gevolg is dat wijncocktails fris en fruitig smaken en perfect zijn om lange zomeravonden mee door te brengen!

Zuid-Amerika is trendsetter op het gebied van wijncocktails. In Argentinië genieten ze bijvoorbeeld al jaren een enorme populariteit. Zeker als het ‘te warm’ wordt om wijn te drinken, bieden wijncocktails een aangenaam fris alternatief. De populairste wijncocktail van allemaal is de Pojito. Een moderne, frissere variant van de bekende Mojito met in plaats van rum, Portillo Sauvignon blanc van Bodegas Salentein. In Buenos Aires en ver daarbuiten hét drankje om mee gezien te worden! Wij delen graag dit recept voor de perfecte Pojito. Dus wil je genieten van een heerlijk glas Pojito? Bestel dan nu Portillo Sauvignon blanc.

Ingrediënten voor 1 glas Pojito:

 • 1 limoen
 • 1 citroen
 • 1 takje munt
 • 3 el rietsuiker
 • 4 ijsblokjes
 • Bruiswater
 • Mojito siroop
 • Portillo Sauvignon Blanc

Hoe maak je de Pojito wijncocktail?

Doe allereerst 4 ijsblokjes in een longdrink glas samen met 5 muntblaadjes. Snijd de limoen in schijfjes en snijd vervolgens één schijfje in 4 blokjes. Doe hetzelfde voor de citroen en stop de 8 blokjes in het glas erbij. Voeg vervolgens een eetlepel rietsuiker toe en een scheutje mojito siroop. Giet er daarna een flinke slok Portillo Sauvignon Blanc bij. Het glas zit nu voor ongeveer 1/3 vol. Pak vervolgens eenzelfde longdrink glas en zet deze omgedraaid bovenop het andere glas, zodat je de ingrediënten in de glazen over kunt gieten. Hou de glazen goed vast in het midden en draai de glazen eenmaal om en weer terug. Je hoeft niet te shaken. Pak het longdrink glas dat je net hebt gebruikt voor het omschudden. Doop de rand van het glas in een klein beetje mojito siroop en daarna in de rietsuiker, zodat het glas een mooi rietsuiker randje heeft. Giet de ingrediënten uit het ene glas voorzichtig in het glas met het rietsuiker randje. Stamp de stukjes limoen en citroen een beetje aan en giet er een scheutje bruiswater bij. Giet vervolgens de rest van het glas vol met Portillo Sauvignon Blanc. Doe voor de finishing touch een stukje limoen op de rand van het glas. Rietje erin en genieten maar!