Côtes du Rhone wijnstreek

De sterke troef van Rhône wijnen is dat ze zeer gemakkelijk en smaakvol zijn. Zowel bij de Hollandse als de Franse keuken zijn deze wijnen bij veel gerechten uitstekend te combineren. Deze wijnen mogen uit het hele Rhône gebied komen, maar de meeste komen uit het zuidelijke deel. De Côtes du Rhône wijnen zijn vurige, fruitige wijnen. Iets koeler (16 graden Celsius) geserveerd komen deze wijnen goed tot hun recht.

lees meer

In de Rhône worden in totaal 21 druivensoorten gebruikt. In het noordelijke gebied is voor de rode wijn de Syrah druif het meest dominant terwijl dat in het zuidelijke gebied de Grenache noir is. Voor de witte wijn worden de druiven Viognier, Roussanne en Marsanne het meest gebruikt.

De grote verscheidenheid aan wijn is voornamelijk te danken aan de verschillen in klimaat en bodem in de Côtes du Rhône. Het noordelijke deel, van Vienne tot Valence, heeft voornamelijk een granieten ondergrond en heeft een gematigd landklimaat. Het zuidelijke deel heeft een warmer mediterraan klimaat met heel droge zomers en vaak een hevige mistralwind. In dit deel, rond Avignon, Orange en Châteauneuf-du-Pape, bestaat de bodem voornamelijk uit klei en zand. Hieronder ons Côtes du Rhône wijnassortiment.

Côtes du Rhones

 • Ogier Ventoux Les Berceaux
  ACTIE
  9,95 p.st. 7,49 p.st.
 • Artesis Rouge Côtes du Rhône
  Login en profiteer van extra voordeel
    10,95 p.st.
 • Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu Les Templiers
  Login en profiteer van extra voordeel
    15,50 p.st.
 • Rasteau Les Combes
    17,95 p.st.