Op ons wijnblog vind je van alles: van Markus Molitor tot Wijnproeverij

Het wijnhuis Markus Molitor werd begin 2014 door Falstaaff verkozen tot meest professionele wijnmaker van Duitsland. Dit nieuws over Markus Molitor en andere wijnmakers vindt je in ons wijnblog.

Barefoot wijn waar kennen we dat van?

De link van Barefoot wijn naar Gallo Family Vineyards en Apothic is ook een van de wetenswaardigheden die je in ons wijnblog vindt. Zo'n Barefoot wijn detail geeft net wat extra beleving mee!

Wijnproeverij thuis of op lokatie?

Zelf een wijnproeverij organiseren of juist een wijnproeverij bijwonen op lokatie. We houden je hier op de hoogte. Wilt u weten welke wijnen passen bij welk gerecht of op de hoogte blijven van de laatste wijnweetjes? Bekijk dan regelmatig ons wijnblog en laat u verrassen door het leuke en lekkere wijnnieuws over o.a. wijnproeverijen!

Twin Islands Wines nieuw in assortiment

0 reacties
Twin Islands Wines nieuw in assortiment

Nieuw in ons assortiment is de Twin Islands Sauvignon Blanc afkomstig uit Marlborough. De Twin Islands wines worden geproduceerd door het familiebedrijf Nautilus Estate sinds 1992 en verbouwd in het hart van Marlborough, gelegen op het zuidereiland van Nieuw Zeeland.

Voorjaars Flesjewijnproeverij

0 reacties
Voorjaars Flesjewijnproeverij

We nodigen u van harte uit op onze Voorjaars Flesjewijnproeverij. Komende 3 mei 2015 kunt u in een historische setting een grote diversiteit aan wijnen proeven. 

Salade met groene asperges en ei

0 reacties
Salade met groene asperges en ei

Bij Pasen hoort toch wel een gepocheerd ei. Dit jaar heerlijk in combinatie met een salade met gegrilde groene asperges. En wat gaan we gaan we daar bij drinken... We gaan er deze keer 2 wijnen bij serveren aangezien we niet kunnen kiezen. Onze gasten kunnen kiezen uit de Destinea Sauvignon Blanc en de Ribeauvillé Pinot Blanc Alsace. Welke wijn heeft jouw voorkeur?

AIX Rosé 2014 Gouden Medaille

0 reacties
AIX Rosé 2014 Gouden Medaille

AIX Rosé 2014 heeft opnieuw een gouden medaille gewonnen in Frankrijk’s meest prestigieuze wijn competitie. Het “Concours Générale de Paris” heeft AIX een Gouden Medaille toegekend uit een groot aantal voor geselecteerde rosé’s uit de Provence.

AIX Rosé 2014

0 reacties
AIX Rosé 2014

AIX Rosé 2014 is weer bij ons verkrijgbaar en dan kunt u weer heerlijk thuis genieten van de AIX Rosé 2014. Volgens Maison Saint Aix is 2014: “One of the best Grapy-Years ever”. De schoonheid, geur en kleur van de Provence samen geperst in de fles.
Gedurende het jaar 2015 memoreren we de Nederlandse schilder Vincent van Gogh die 125 jaar geleden stierf. Jaren van zijn leven heeft hij de Provence in al zijn facetten met zijn schilderpenselen tot leven gewekt en vast gelegd voor de eeuwigheid. De kleur van de AIX rosé 2014 symboliseert de zachte en subtiele penseelstreken van deze grote kunstenaar. Lichtvoetig, breekbaar, rosé met een zacht gouden oranje zweem, maar o zo karaktervol.

Paso wordt Elevado

0 reacties
Paso wordt Elevado

Paso (voorheen Paso El Portillo), heeft enorm bijgedragen aan de populariteit van Bodegas Salentein in Nederland. Om de identiteit van deze wijnen naast Portillo en Salentein barrel selection te versterken, heeft de serie een nieuwe naam gekregen: ELEVADO

Ogier de deen

0 reacties
Ogier de deen

In het jaar 800, trok de Deen Ogier vanuit zijn thuisland naar Baskenland om met de soldaten van Charlemagne (Karel de Grote) te vechten. Op de terugweg naar Denemarken stopte Ogier in het Centraal Massief. Het beviel hem zo goed, dat hij nooit meer vertrok. En zo begon de geschiedenis van de naam Ogier in de Rhône vallei. In 1859 start Antoine Ogier, een nazaat van Ogier de Deen, een wijnhandel. Net als zijn voorvader komt ook hij bekend te staan vanwege zijn branie en handelsgeest.

Crêpe Suzette

0 reacties
Crêpe Suzette

Crêpe Suzette, een heerlijk klassiek dessert dat mij altijd laat terug denken aan die geweldige hotelschool tijd! Daar heb ik dit dessert voor het eerst leren maken en dat blijft toch hangen. Het voordeel van dit dessert is dat je het heel goed op je eigen smaak kan aanpassen. De een wil het wat zoeter dan de ander of wat frisser door wat citroen toe te voegen, het kan allemaal. Heerlijk dessert voor bijvoorbeeld de komende Valentijn.

Laurent Miquel werkt duurzaam

0 reacties
Laurent Miquel werkt duurzaam

Laurent Miquel is een bijzondere wijnmaker. Hij en zijn vrouw Neasa maken een bewuste keuze voor duurzame wijnbouw. Hun uitgangspunt is om alleen in te grijpen in de wijngaard als dit noodzakelijk is om de oogst te beschermen. Door de natuur de vrije loop te geven kan Laurent wijnen maken die volledig het karakter van het terroir weerspiegelen en bovendien voldoen aan zijn hoge kwaliteitseisen.

Mini Monchoutaart met Pol Roger

0 reacties
Mini Monchoutaart met Pol Roger

Op zoek naar lekkere recepten? Doen wij ook regelmatig en wij kwamen tijdens onze zoektocht op leukerecepten.nl tegen: letterlijk een héérlijke site. Overzichtelijk met duidelijke recepten en handige tips. Zeker 'n bezoekje waard! Hier troffen we onderstaand recept aan van de Mini Monchoutaart.

Deze taart is zooo lekker en hier kan je je geliefde op 14 februari heerlijk mee verwennen tijdens een valentijns lunch, -diner of romantisch tête à tête! Schenk daarbij de Pol Roger Rich Demi Sec Champagne en vergeet de kaarsen en de rozen niet voor de complete romantische Valentijn setting.

Montes wijn bewaakt door engelen

0 reacties
Montes wijn bewaakt door engelen

Op haast elk wijnetiket van een fles Montes wijn zijn engelen te zien. Dit is afkomstig van het verhaal van Douglas Murray, de business partner van Aurelio Montes. Hij overleed in 2010. Zijn passie voor motoren en de liefde voor het nemen van risico's leidde tot een aantal bijna doodervaringen. Murray geloofde dat een beschermengel hem in deze gevaarlijke situaties redde van de dood. Daarom besloten Aurelio en Douglas in 1989 om de beschermengelen als symbool van Montes te nemen.

Verover je Valentijn met heerlijke wijn!

0 reacties
Verover je Valentijn met heerlijke wijn!

Ben je van plan je Valentijn te veroveren met heerlijke Champagne, Cava of een mooie fles wijn? Hieronder treft je de Valentijn Champagne TOP 3, Valentijn Cava & Prosecco TOP 3, Valentijn Witte wijn TOP 3, Valentijn Rose wijn TOP 3, Valentijn Rode wijn TOP 3, Valentijn Dessertwijn TOP 3 aan. Allemaal lekkere suggesties!

Wijn van de week

Adres

Flesjewijn.com

  T 0165 - 315610
Oost-Vaardeke 2 M 06 - 51242117
4731 JW Oudenbosch info@flesjewijn.com

Openingstijden

Openingstijden Flesjewijnshop

Woensdag:  11.00-18.00 uur
Donderdag:  11.00-18.00 uur
Vrijdag: 11.00-20.00 uur
Zaterdag: 09.00-17.00 uur

op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht!

De Voordelen

  • Wijnen uit voorraad leverbaar
  • Snelle levering binnen 3 dagen
  • Gratis bezorgen vanaf € 50,-
  • Persoonlijk advies
  • Betaling vooraf via IDEAL of op factuur of achteraf via AfterPay