Yalumba the Y-Series

De Y-Series van Yalumba zijn een aantal wijnen die gemaakt zijn om de persoonlijke en kleurvolle 150-jarige geschiedenis van de Hill Smith familie van Yalumba weer te geven. Deze familie is de oudste familie met wijneigendom uit Australië. De Y-series wijnen zijn verse en smakelijke fruitige wijnen van constante kwaliteit. Daarnaast is er veel aandacht voor het echte regionale karakter van Zuid-Australië's meest gerenommeerde wijngebieden en bevestigen deze Y-series wijnen Yalumba's reputatie als Australië's beste onafhankelijke wijnmaker.

lees meer

Het etiket van de Yalumba Y Series Riesling valt op door de olijfboom die is afgebeeld. Men zegt dat deze groeien, waar ook druiven gedijen en bloeien. Dit zie je vooral terug in het landschap rondom de belangrijkste wijngebieden in het zuiden van Australië. Op het etiket van de Yalumba Y Series Unwooded Chardonnay staat de Cape Barren gans, die met uisterven wordt bedreigd. Yalumba schenkt veel aandacht aan het herstel van inheemse flora en fauna. Tegenover iedere hectare wijngaard staat minimaal 1 hectare land dat Yalumba heeft aangekocht om de natuur de vrije loop te laten. Door de jaren heen hebben vele vogels en landdieren hier hun toevlucht gezocht en gevonden. 

De Yalumba Y Series Shiraz Viognier toont een paard: symbool van een tijd waarin paarden het transportmiddel en de ‘tractor’ van Yalumba waren. Tegenwoordig gaat men bij Yalumba graag naar de paardenraces om deze majestueuze dieren te zien galopperen en hun moment van glorie mee te beleven op het moment dat zij over de finish gaan.

Yalumba the Y-Series

 • Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
  Yalumba Y Unwooded Chardonnay
 • Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
  Yalumba Y Shiraz-Viognier
 • Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
  Yalumba Y Viognier
 • Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
  Yalumba Y Riesling

Yalumba Y Series Viognier

Yalumba Y Series Riesling

Yalumba Y Series Unwooded Chardonnay

Yalumba Y Series Pinot Grigio

Yalumba Y Series Shiraz-Viognier