Spaanse witte wijnen

Wist u dat Spanje op de derde plaats staat van de grootste wijnproducerende landen ter wereld? Natuurlijk kent iedereen de typisch Spaanse Tempranillo. Maar ook op het gebied van witte wijnen heeft Spanje heel veel te bieden.

Vind uw wijn

  • Monte Llano Viura
    Login en profiteer van extra voordeel
      8,25 p.st.
  • Voché Rioja Blanco Fermentado en Barrica
    Login en profiteer van extra voordeel
      11,50 p.st.

Wijngebieden in Spanje

Het allerbekendste wijngebied uit Spanje is natuurlijk de Rioja. Uit dat gebied komen voornamelijk rode wijnen, maar wat weinig mensen weten is dat hier ook witte wijn gemaakt wordt. Deze zijn echter behoorlijk zeldzaam. Een stuk bekender om de witte wijn is de streek Rueda. Hoewel hier veel versterkte, sherry-achtige wijnen vandaan komen, is dit ook hét gebied waar de fijnste Verdejo’s vandaan komen. 

Witte wijn uit Spanje

Het leuke aan Spanje is dat er heel veel druivenrassen geteeld worden, en dat die bijna allemaal inheems zijn. In Spanje hebben de wijnen bovendien een eigen rijpingsaanduiding, die uniek is voor dat land. Een witte crianza wijn is bijvoorbeeld minimaal 1 jaar in de kelder gerijpt, waarvan drie maanden op vat. Witte reserva heeft twee jaar in de kelder gerijpt en zes maanden op vat. Een joven? Die is jong en heeft minder dan zes maanden of zelfs helemaal niet op hout gerijpt. 

Koop witte wijn uit Spanje

Spaanse witte wijn bestelt u eenvoudig online in de webshop van Flesjewijn.com. Koop uw witte wijn uit Spanje vandaag nog!