Amerikaanse witte wijn

Hoewel Amerika het op drie na grootste wijnproducerende land ter wereld is, vindt de druiventeelt eigenlijk maar plaats in vier staten: Californië, New York, Washington en Oregon. En bijna de helft van de geproduceerde wijn is witte wijn. 
 

 • Gnarly Head Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    13,95 p.st.
 • Gnarly Head Viognier
  Login en profiteer van extra voordeel
    13,95 p.st.
 • Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay
  ACTIE
  18,75 p.st. 14,99 p.st.
 • 1924 Scotch Barrel Aged Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    17,95 p.st.
 • Black Stallion Heritage Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    29,95 p.st.
 • Kendall Jackson Highland Estates Camelot Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    35,45 p.st.
 • Noble Vines Geschenk
    36,95 p.st.
 • Freemark Abbey Napa Valley Chardonnay
    39,95 p.st.
 • Gran Moraine Chardonnay
  ACTIE
  44,95 p.st. 40,99 p.st.

Wijnregio’s in Amerika

De bekendste wijnregio is natuurlijk Napa Valley. Dit Californische gebied, in de buurt van San Francisco, staat bekend om zijn vele wijngaarden. In veel gevallen kun je daar ook wijnproeverijen meemaken en overnachten. Witte wijn wordt ook veel gemaakt in de wijngaarden in het noordoosten, met name in de staat New York. De inheemse druivensoorten die hier worden geteeld, overleven zelfs de strenge winters. Met als resultaat heerlijk frisse witte wijnen.

Witte wijn uit Amerika

Natuurlijk vinden we in Amerika, net als elders op de wereld, heel veel Chardonnay. Deze populaire druif gedijt goed in eigenlijk bijna alle wijngebieden. Maar ook Sauvignon Blanc is een druivensoort die we die veel terugzien in Amerikaanse witte wijn. Omdat de meeste Amerikaanse wijngaarden relatief jong zijn en de eigenaren daarvan erg ondernemend zijn, wordt veel geïnvesteerd in kwaliteit. Dat zorgt ervoor dat witte wijn uit Amerika vaak van absolute topkwaliteit is. 

Koop witte wijn uit Amerika online

Witte wijn uit Amerika is dus veelzijdig en kwalitatief hoogwaardig. Bekijk op deze pagina de Amerikaanse witte wijnen die Flesjewijn.com in haar assortiment heeft. Bestellen is vervolgens heel eenvoudig en we zorgen ervoor dat u snel van uw wijn kunt genieten. Ontdek snel wat Amerika u te bieden heeft op het gebied van witte wijn en laat u overtuigen door de diversiteit van deze wijnen!