Sauvignon Blanc wijnen

Hieronder treft u een overzicht aan van onze Sauvignon Blanc wijnen aan. Niet alleen wijnen die voor 100% van Sauvignon Blanc druiven gemaakt zijn ook wijnen die uit 2 of meer druivensoorten bestaan waaronder de Sauvignon Blanc druif.

lees meer

Sauvignon Blanc wijnenSauvignon Blanc is een zeer bekende druif die zowel in de Bordeaux als in de Loire topwijnen voortbrengt. In Zuid-Afrika heeft de druif wel eens blanc fumé en in Amerika fumé blanc. Steeds meer mensen gebruiken echter de naam Sauvignon op het etiket. Goede Sauvignon wijnen zijn tegenwoordig bijna overal ter wereld te vinden.

Sauvignon Blanc wijn is divers en expressief

Afhankelijk van waar de sauvignondruif geoogst wordt, hebben de geur en smaak van de druif andere kenmerken. De wijn blijft altijd wel fris, pittig, zeer geurig en fruitig. Een Sauvignonwijn uit Bordeaux ruikt en smaakt vaak naar groene appels, vers gemaaid gras of zelfs buxus of basilicum (in vaktermen worden de laatste 2 kenmerken oneerbiedig met "kattenpis" aangeduid...). In de Loire, Sancerre of Pouilly-Fumé kunt ook (groene) asperges verwachten, soms wat venkel of anijs, en een vleugje zoethout.

De meest expressieve Sauvignonwijnen vindt u echter in Nieuw-Zeeland, waar u getrakteerd wordt op een explosie van tropische vruchten, grapefruit en kruisbessen. Sauvignonwijnen zijn het lekkerste in hun jeugd.

De Sauvignon Blanc rijpt vroeg. Door een te vroege oogst kan hij hard overkomen met agressieve, onrijpe zuren. Op hun best zijn de Sauvignonwijnen levendig, fris en sappig met vaak een intens aroma dat uit het glas stuift.

Herkenbare Sauvignon aroma's

Gras, rokerig, mineralen, kattepis, citrusfruit, kruisbes, (groene) appel, (groene) asperge, groene paprika, venkel, perzik, peer, meloen, bloemig, honing. In de nieuwe wereld vaak ook exotisch fruit.

Een aantal landen waar de Sauvignon Blanc druif gebruikt wordt zijn ArgentiniëCalifornië, Chili, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Spanje en Zuid-Afrika.

Sauvignon Blanc wijnen

Vind uw wijn

  • Wijnsoort

  • Prijs

  • Druivensoort

  • Wijnland

  • Wijnhuis

  • Wijnstreek