• Zenato Valpolicella Superiore
Actie

Zenato Valpolicella Superiore

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
10,95
  • 9,95 p.st. bij 6+ flessen

Valpolicella behoort al jaren tot een van de bekendste wijnen van Italië. De klassieke Valpolicella wijnen worden gemaakt van Corvina, Rondinella en Sangiovese druiven. De structuur van deze wijn zorgt ervoor dat de wijn verschillende jaren kan rijpen. Deze Valpolicella bestaat uit ongeveer 80% Corvina Veronese, 10% Rondinella en 10% Sangiovese druiven. De druiven zijn handmatig geplukt. Daarna volgt een periode van 10 dagen fermentatie in roestvrijstalen tanks. Na deze alcoholische fermentatie wordt de wijn gescheiden van de schillen door zachte persing en rijpt de wijn in eikenhouten vaten voor 12 maanden.

Zenato Valpolicella Superiore is een italiaanse robijnrode wijn met aroma's die doen denken aan kersen, wilde bessen en kruiden. De smaak van deze Valpolicella is fluwelig met zachte tannines en een volle body. Mooi in balans met een fluwelige afdronk.

De wijn is lekker met  pasta's, kazen, barbecue of gewoon op het terras.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Zenato
Druivensoort Corvina Veronese
Molinara
Rondinella
Sangiovese
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Zenato

Het wijnhuis Zenato is gelegen in San Benedetto di Lugana, 25 kilometer ten westen van Verona. Sergio Zenato richtte het wijnbedrijf op in 1960, gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit die hij van zijn vader Silvino had geleerd. Hij stopt al zijn energie en talent in het maken van wijnen en dat resulteert in bijzondere, grootse wijnen!