• Zagara Moscato d'Asti

Zagara Moscato d'Asti

Dessertwijn uit  Italië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 303 Spaarpunten i
16,95

Zagara Moscato d'Asti

Deze Zagara Moscato d'Asti is een fijne, rijke mousserende wijn met gouden reflecties in de strogele kleur. Deze wijn heeft een intense, aromatische geur met een vleugje oranje bloesem waar de wijn zijn naam aan te danken heeft. De smaak is zoet en fris. Daarnaast is deze Moscato met zijn 5% alcohol licht verteerbaar. De druiven van deze wijn zijn afkomstig uit de beste wijngaarden van Mango, Neive en Alba en zijn handgeplukt en overdag vervoerd naar de kelder zodat de ze onbeschadigd arriveren.

Zacht zoet en lekker mousserend

Hou je van zoet, dan zal de Zagara Moscato d'Asti zeker in de smaak vallen. De heerlijke, licht mousserende Moscato d'Asti doet het zeker bij de dames, maar verrassend genoeg óók bij de heren altijd erg goed! Geen wonder, want de Zagara heeft een fraaie strogele kleur met gouden reflecties en een intense, aromatische geur met een vleugje oranje bloesem waar de wijn zijn naam aan te danken heeft. Het parfum van muskaat geeft de licht mousserende wijn een heel eigen en zacht-zoet karakter. 

Moscato Piedmonte specialiteit

De zoete Moscato d'Asti is de specialiteit van de Italiaanse wijnregio Piëmonte. Een muskaatwijn, die zoet blijft doordat men halverwege de vergisting dit proces stopt door daling van de temperatuur. Hierdoor bevat de wijn slechts 5% alcohol en blijft er onvergiste druivensuiker achter. Dit geeft de Zagara Moscato d'Asti zijn kenmerkende 'zoetje'.

Perfect als feestelijk aperitief, maar ook uitstekend in combinatie met fruitige desserts met sinaasappel of aardbeien.

Specificaties

Wijnsoort Dessertwijn
Mousserende wijn
Mousserend wit
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Druivensoort Muscat
Wijnland Italië
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Marchesi di Barolo

Dit Italiaanse wijnhuis heeft het allemaal, Marchesi di Barolo kijkt terug op een rijke historie. Daarnaast is het gelegen in het mooie Piedmonte en heeft de mooiste wijngaarden met grote diversiteit aan bodemsoorten. Dit alles is de perfecte basis voor de productie van Italiaanse kwaliteitswijnen met karkater. Deze prachtige wijnen van Marchesi di Barolo zijn authentiek gemaakt voldoen aan de hoogste DOCG kwaliteitsnorm, en dat proef je! Wacht niet langer en bestel de Marchesi di Barolo wijnen hier bij Flesjewijn.com.

Misschien ook interessant